Kroketten,  Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik at tijdens de museumnacht met M een lamskroket bij de kraam van Karel’s Biofriet, waar ik, als hij op de markt staat, altijd verlangend naar kijk, maar nooit iets koop. Ik vond dit wel een avond om te zondigen, en de lamskroket is zeer zeker de moeite waard. Beste kroket ooit, wat mij betreft.

Horen: op Spotify de grootste hits van Billy Joel, op shuffle, zodat ik eerst ‘Goodnight Saigon’ had, en toen ‘Uptown Girl’. From the sublime to the ridiculous dus.

Ruiken: toen ik woensdag een deel van mijn uitrustdag gebruikte om mijn wenkbrauwen weer wenkbrauw-vormig te laten maken, kwam de professionele epileerster net terug van haar pauze. Ik gun haar graag een pauze, daar niet van, maar om nou 20 minuten recht onder iemands peukenlucht te hangen, dat vind ik dan weer minder. Aan de andere kant, mijn bagel-met-tonijnsalade-adem zal ook geen genoegen geweest zijn.

Zien: Ik heb ter gelegenheid van mijn installatie in de gemeenteraad maar liefst 4 mooie bossen bloemen gekregen, en die staan in mijn huis: een prachtig rood boeket van N, een heel bizar, maar echt schitterende bloemencreatie van de fractie, een bos gerbera’s (denk ik, die dingen die eruit zien als bloemen zoals kinderen bloemen tekenen) van BW, en pioenrozen van R, die een voor een ontploffen in een bal roze suikerspin. Leuk om naar te kijken!

Voelen: de Rome-vermoeidheid heb ik er bijna uitgeslapen, maar daar is een boel spierpijn voor teruggekomen, want ik heb nog wat yoga in te halen. En zondag was lerarenopleidingweekend (zaterdag heb ik moeten skippen), dus dat betekende 5 uur les. Au.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.