39 dingen,  Kleren,  Lijstjes,  Projecten,  Te lui voor Marktplaats

Te lui voor Marktplaats

In het lijstje van 39 dingen die ik wil doen voordat ik 40 word heb ik een tweetal dingen met betrekking tot kleding opgenomen: 39 kledingstukken weggeven en 39 kledingstukken weggooien. Dat kan makkelijk, want ik heb schunnig veel kleding en hoewel ik bijna uit mijn kast klap blijf ik gewoon kleren kopen. Een normaal mens zou dan ofwel stoppen met winkelen, ofwel in de stijl van Jaws denken ‘we’re gonna need a bigger boat’, maar ik ben geen normaal mens, en mijn klerenkast is al enorm, dus in dat opzicht is uitbreiding niet mogelijk. Een flink deel van mijn kleding is overigens best oud; ik heb dezelfde maat 10 jaar geleden, want toen was ik ook al te dik, en als je veel hebt slijt er weinig. Ik heb het plan om voor elk item dat ik koop ook iets weg te geven of te gooien. Maar ik wil beginnen met 10 dingen weggooien en 10 dingen doneren, en daarmee heb ik een vliegende start gemaakt: een jurk die mij nooit gestaan heeft bleek bij collega K prachtig en ik heb mijn frustratie over een jurk die ik elke keer stuk maak door achter dingen te blijven hangen definitief opgelost door het kreng gewoon in de trash te gooien.

20140723-173755-63475668.jpgHoewel ik voor het weggooien alles heb wat ik daarvoor nodig heb (een container voor de deur), heb ik voor het weggeven een domeinnaam geclaimd: www.teluivoormarktplaats.nl. Als je erop klikt kom je op het moment overigens gewoon weer op deze site uit (kijk maar in de balk boven dit bericht) en kun je gratis kleren van mij uitzoeken, maar als ik ooit tijd heb, ga ik hier een project van maken: een dienst waarbij mensen kleren bij je ophalen, ze wassen, fotograferen en te koop aanbieden op Marktplaats. En dan houden zij een flink percentage van de opbrengst, want zij doen al het werk, maar ik krijg dan ook wat, omdat ik de spullen heb aangeleverd. Ik zou ervoor tekenen. Om te beginnen staan er 6 jurkjes en een shirt in de etalage, maar er komt veel meer bij. Kleren, schoenen, tassen. En dan kan ik net zo goed doorpakken en boeken en andere spullen gaan opruimen en aanbieden. Want als ik er niks mee doe, kan ik andere mensen natuurlijk wel blij maken!