Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: sinds ik ben teruggekeerd uit Rome, let ik weer op wat ik eet. Of eigenlijk sinds gisteren, want vrijdag was ik op een feestje van mensen die zo gaaf zijn dat ze de kraam van Karel’s Biofriet inhuren. Dus na een week dwangmatig koolhydraat-arm eten in een stad waar alles carby is, heb ik patat gegeten. Hele lekkere.

Horen: het is eigenlijk wel heel lekker om de hele dag geen puberstemmen te horen. Ik geniet op het moment erg van het feit dat ik alle geluiden die ik hoor zelf voortbreng of veroorzaak. Wat een rust.

Ruiken: in het vliegtuig op de terugreis zat in de rij voor me een afschuwelijk Italiaans gezin, die behalve luidruchtig en duur maar slecht gekleed ook met zo’n beetje de hele duty free geparfumeerd waren. Ik heb me er heerlijk ongeveer een uur aan zitten ergeren.

Zien: gisteren had ik een cultuurmiddag en -avond: eerst LISFE, waarover morgen meer, en daarna Micha Wertheim in de Leidse Schouwburg. Ik zou daar graag meer over schrijven, maar die voorstelling laat zich moeilijk in woorden vatten. Ik vind dat iedereen er gewoon heen moet, want het was ontzettend goed.

Voelen: vanmiddag kreeg ik een rondleiding door Fitland, mijn nieuwe sportschool. Ik moest gelijk allerlei apparaten proberen; er was een soort bizarre zijwaartse crosstrainer, die behoorlijk pijn deed aan mijn kont. Dus dat worden leuke tijden. Hoop ik.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.