Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik lust zo goed als alles. Orgaanvlees, obscure dieren, vergeten groenten, het maakt me allemaal niet uit. Als het lang genoeg stil staat, stop ik het in mijn mond. Maar er zijn wel wat dingen waar ik minder enthousiast over ben – volgens mij zijn dit ze allemaal.

  1. ROZIJNEN. Ik haat ze.
  2. Gebakken banaan. Vies, niet zozeer qua smaak, als qua mondgevoel. En als ze in mijn maag zijn, word ik misselijk.
  3. Sandwich spread. Mensen, het ziet eruit als kots, het ruikt als kots, het smaakt als kots. Trek de voor de hand liggende conclusie.
  4. Balsamico-azijn. Ik vind het zoete stroperige troep en het domineert alles waar je het overheen doet.
  5. Port. Ook zoete stroperige troep. En ja, ik heb ook weleens goeie port gedronken. Dat is dure zoete stroperige troep.
  6. Meelwormen. Ik vind dit dus geen eten, maar je kan ze bij de Sligro kopen, en sinds kort ook bij Albert Heijn, en de Jumbo verkoopt meelworm-burgers. Als dit het vlees van de toekomst is, ben ik de vegetariër van de toekomst.
  7. Tutti frutti. Dat zijn natuurlijk een soort rozijnen van ander fruit, dus als zodanig evil, maar gewelde tutti frutti vind ik een aparte categorie vies, van die gore sponzen met fruitsmaak. Jakkes.
  8. Gruyère. Ik dacht dat ik van alle kazen hield, maar dat is niet zo – dit is goor spul. Alleen al de gedachte aan de geur vind ik al smerig.
  9. Warme ananas. Misschien moet fruit wel gewoon koud gegeten worden. In desserts. Dus haal die vrucht van je pizza. Daar is die niet voor bedoeld.
  10. Gordon’s Gin. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: een blamage. Giving gin a bad name.