Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vrijdag was ik op de verjaardag van Huub, die 7 werd, en daarbij werd allerlei kindereten geserveerd, dus ik heb daar optimaal van geprofiteerd. Gelukkig is de moeder van Huub behoorlijk GroenLinks, dus het was wel volkorenpizza en -pastasalade, maar ondanks de relatieve gezondheid van het eten heb ik genoten.

Horen: de buren zijn terug van vakantie, dus ik heb alweer allerlei geschreeuw gehoord. Ik snap het gewoon niet, waarom gaan die mensen als ze elkaar wat te zeggen hebben niet in dezelfde kamer staan?

Ruiken: ik heb flink opgeruimd, waarbij alle luchtjes die ik door het huis gedistribueerd had weer gewoon terecht zijn gekomen waar ze horen: boven in de luchtjeskast. Het gevolg is dat ik elke ochtend uit het hele assortiment kan kiezen, dus dat er meer variatie is. Op het moment ruik ik naar de Musc Ravageur van gisteren, maar dat is absoluut geen straf.

Zien: ik ben weer 2 keer naar de film geweest. Maandag ging ik naar While We’re Young, die voor 97% vermakelijk doch een beetje stom was, en voor de laatste 3% een gierend irritant stukje indoctrinatie door de ‘Je bent pas een echt goed stel als je een kind hebt’-maffia – en die 3% hebben voor mij de hele film verziekt. Vandaag was de laatste keer dat ik Mr. Holmes kon zien in de bioscoop in Leiden, dus ik ben maar even geweest, en ik vond het zeer de moeite waard. Mijn leven is niet veranderd, maar dat hoeft ook niet per se op een zondagmiddag.

Voelen: na een zeer geslaagd feestje gisteravond ben ik moe (want pas om 4 uur naar bed), voldaan (want ik heb leuke vrienden), een beetje brak (want drank) en tevreden met mijn huis (want zo’n feest is een mooie reden om je huis een keer op te ruimen). Al met al een prima set emoties.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.