Lijstjes

De 10 van woensdag

Het einde van het jaar nadert. Of eigenlijk nadert het einde van november, maar dat betekent automatisch dat december eraan komt, en dan volgt al gauw het einde van het jaar. Dus dan zou dit een prima moment zijn om me af te gaan vragen welke dingen ik absoluut nog moet doen voordat het 2016 wordt. Ik beperk me tot 10:

  1. De volledige cursus yoga-filosofie die ik voor mijn verjaardag heb gekregen doen. Het is een online cursus en ik heb flink verzaakt, en straks kan ik er niet meer bij.
  2. 6 boeken lezen (inclusief het boek waar ik net aan begonnen ben), anders heb ik de 52 niet gehaald.
  3. Kerstcadeaus kopen. Meestal ben ik, met nog een maand te gaan, al klaar, maar nu heb ik zo goed als niks. Dat voelt stresserig.
  4. Mijn kast opruimen: alle kleren die te groot zijn wegdoen en de winter- en zomerkleding omwisselen. Want ik heb het koud.
  5. Mijn winterjas kleiner laten maken. Want ik heb het dus koud.
  6. Nog wat yoga-lessen volgen. Ik ben alleen maar in de gym tegenwoordig, en dat is niet goed voor de opleiding. Een jaar deeltijd lijkt nu uit te draaien in een jaar bijna niets.
  7. Scrivener downloaden en ermee aan de slag gaan. Dat is software voor mensen die een boek willen schrijven, en ik heb de laatste tijd een boel inspiratie.
  8. Verzinnen wat ik als hoofdgerecht ga koken voor het Kerstdiner met de vrienden. Het is best een eer, om het vleesgerecht te mogen maken, dus dan wil ik wel even uitpakken.
  9. Het Kerstdiner voor de collega’s op school organiseren. Iedereen draagt bij: een gerecht, opbouwen, afbreken, afwassen of muziek, en ik ben degene die alle input van de enthousiastelingen mag coördineren. Leuk!
  10. Het seizoen van Game of Thrones dat ik op dvd aan het kijken was afmaken. Want in februari komt het volgende alweer uit, dus ik moet daar wel op voorbereid zijn. Oh, en Jessica Jones wil ik ook zien.