Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb zeer de neiging om aan anderen te vertellen hoe ze hun leven moeten leiden (dat mag in sommige gevallen ook, daar ben ik docent voor), maar als ik heel eerlijk ben zit er hier en daar ook wel wat hypocrisie in. Ik doe zelf namelijk allerlei dingen die ik eigenlijk, op grond van mijn eigen normen, waarden en behoeftes, niet zou moeten doen. Dit zijn de 10 ergste.

  1. Liters Cola Zero drinken. Ik weet dat al die zoetstof slecht voor me is, en cola natuurlijk sowieso, en ik ben zelfs een keer afgekickt, maar ik vind het gewoon zo lekker.
  2. De muts die ik van N heb gekregen en al mijn bobbl-mutsen dragen. Er zit beest op. En ik ben natuurlijk tegen bont. Maar ze zijn zo mooi.
  3. Starbucks bezoeken. Niet omdat ik het eens ben met de koffie snobs dat de koffie daar slecht is, want dat is hij niet, maar wel omdat het een evil bedrijf is. En waar kan ik anders een skinny Christmas Blend cappuccino sugar free hazelnut drinken?
  4. Zo ontzettend veel vlees eten. Ik weet dat ik daarmee het milieu belast en dus bijdraag aan de opwarming van de aarde en het feit dat de wereld zal vergaan, maar ik vind het gewoon zo lekker. En tofu is een beetje vies, dus zoveel keus heb ik niet.
  5. Acda & De Munnik luisteren. Als ik naar de teksten luister vind ik ze vaak oppervlakkig en stom rijmen en sentimenteel, maar soms heb ik gewoon een bui waar dat heel goed bij past.
  6. Kleren kopen waarvan ik niet weet onder welke omstandigheden ze gemaakt zijn. Bij de meeste dingen weet ik dat wel, maar niet altijd – en dan ben ik bang dat kennis tot gevolg heeft dat ik het niet mag bezitten. Dat zou tragisch zijn.
  7. Tegen leerlingen zeggen dat ze dingen ‘gewoon’ moeten plannen terwijl ik zelf altijd de grenzen van de deadline opzoek. Altijd. Misschien zou het beter zijn als ik zou zeggen ‘jongens, ik ben ook een eikel, maar er zijn manieren om het in toom te houden.’
  8. Ongeveer de helft van de nachten gaan slapen met mijn make-up nog op mijn hoofd. Ik weet hoe slecht het voor me is, maar ik heb vaak geen zin om mijn gezicht te wassen, want dan word ik wakker, terwijl ik juist naar bed wil.
  9. Dingen gewoon neerleggen als ik er klaar mee ben. Ik kom thuis, pak de post, sorteer hem in een stapel voor mij en een voor M, lees mijn post en pleur hem gewoon neer waar ik hem gelezen heb. Terwijl het bijna allemaal oud papier is. Dus ik zou het net zo goed bij de papierbak kunnen lezen en het gelijk daarin archiveren.
  10. Een enorme Kerstboom zonder kluit kopen. Ik heb geen idee hoe lang de natuur erover doet om een Nordmann van 2 meter te maken, maar wij helpen hem binnen een maand om zeep. Maar: Kerstmis. Sorry.