Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik ben nu in Rome, dus ik ben volgens mijn zelfbedachte regels zo lekker mogelijk aan het eten. Omdat ik dit van tevoren schrijf kan ik niet precies aangeven wat dat dan is, maar ongetwijfeld vermaak ik me zeer op culinair gebied. En echt niet alleen maar met een bak sla.

Horen: voordat ik wegging had ik nog een enorme nakijkklus, die net op tijd af is gekomen, maar waar ik mezelf alleen maar doorheen heb weten te slaan met de Backstreet Boys. Het wordt alweer bijna tijd om me te gaan voorbereiden op het volgende live optreden waar ik met M en R heen ga: Elvis Costello in Utrecht. Ik heb geen idee of daar een nieuwe cd aan gekoppeld is. Ik hoop het wel.

Ruiken: ik ben vorige week zondag met M naar Babassu gegaan, om voor hem een luchtje te kopen (voor Valentijnsdag, maar er was geen haast bij). Ik heb voor hem een mooie geur aangeschaft, maar zonder dat ik er erg in had blijken er 2 heerlijke parfums voor mij in mijn mandje gevallen zijn. Een van die 2, Wode van het modemerk Boudicca, draag ik deze en volgende week (ik ga niet met meer dan 1 parfum op reis, ik ben geen Kardashian). Heerlijke zware lucht.

Zien: ik heb met een paar mensen die ik alleen online ken veel lol om de Snapchat-filters, waarmee ik allerlei idiote tongen uit mijn mond kan laten hangen of make-up als een dragqueen op mijn smoel kan krijgen. Zo leuk. Ik ben geloof ik een kleuter in het diepst van mijn gedachten.

Voelen: het nakijken is klaar, wat me 36 uur mentale rust heeft opgeleverd voordat ik naar Rome ben gegaan. Hoewel ik het daar echt heel leuk vind, kan ik me toch zelden onttrekken aan een licht opgejaagd gevoel. Maar ik doe mijn best om rustig te blijven en lol te hebben met leerlingen en collega’s. En we hebben mooi weer, dus ach, wat zal ik me druk maken.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.