Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb tijdens een excursie naar Kelly’s Expat Shopping in Den Haag iets gekocht dat ik echt heel vies vind. Ik lust op zich alles, behalve rauw gemarineerde kalfshersenen, maar de Marmite Rice Cakes die ik woensdag kocht zijn echt zo goor, ik heb er geen woorden voor. Behalve de woorden die L en ik gebruikten in de app-correspondentie erover: Goretastic, El Gorado, Goresome en Al Gore.

Horen: toen ik gisteren ging hardlopen was de batterij van mijn draadloze koptelefoon leeg, maar dat bleek pas na 1 kilometer, zodat ik eerst 15 minuten lang gepiep door mijn muziek had, en daarna 40 minuten doodse stilte. Is op zich ook wel weer eens interessant, rennen op stilte. Maar morgen gaat de koptelefoon weer op.

Ruiken: deze week ruik ik naar Agent Provocateur Maîtresse, die ik niet zo heel bijzonder vind. Maar goed, hij is best te doen – alsof ‘best te doen’ een kwalificatie is die ik aan wat dan ook dat in mijn directe leefomgeving zit zou willen toekennen. Nee dus. Als iemand hem wil hebben: jullie weten me te vinden.

Zien: vrijdag had ik door de boel een beetje strak te coördineren een middag vrij, en die heb ik als een pro ingevuld: 2 musea, 1 film en ik heb gewinkeld. Dus ik heb een boel gezien, van prostituees in de 19e eeuw (in het Van Gogh Museum), via Banksy en Warhol (in het Moco), weer via mezelf in een paar passpiegels tot een boel Avengers in de bioscoop. Geweldig.

Voelen: bij Kelly’s Expat Shopping heb ik ontdekt dat een blikje Cherry Cola Zero, als je het precies op de juiste manier op de grond laat vallen, tamelijk spectaculair kan ontploffen. Op mij en op een nietsvermoedende vakkenvulster. Dus behalve Cherry Cola Zero in mijn gezicht voelde ik ook heel veel gêne. Wat een kluns kan ik zijn zeg.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.