Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: Personal Body Plan heeft de macro’s aangepast, omdat allerlei mensen gezondheidsklachten kregen vanwege te weinig calorieën en te weinig vet. Nou voel ik me op zich kiplekker, maar een beetje extra vet in het dieet is helemaal niet erg, want nu kan ik weer zalm eten. Dat heb ik prompt 2 keer gedaan deze week, want zo ben ik dan ook wel weer. Mijn hele dagelijkse eetpatroon is overigens ontregeld door die nieuwe macro’s; ik zal de komende week beter mijn best doen om alle macro-balkjes weer op groen te krijgen.

Horen: toen ik vanmiddag thuiskwam van de gym was M er niet. Hij bleek later te zijn gaan fietsen, maar het kwam mij wel goed uit, want ik had nogal een bende van het huis gemaakt, en omdat hij er niet was kon ik heel hard de verzamel-cd van REM opzetten en eens even een flinke slag maken in de rotzooibestrijding. Dat is gelukt – morgen al mijn kleren boven opruimen en het is hier zowaar leefbaar.

Ruiken: deze week was het parfum Molecule 01, die ik volgens mij al vaker als parfum van de week heb gedragen, maar ik vind hem gewoon heel lekker. Niet te opvallend in die zin dat ik in een wolk parfum rondloop, maar van dichtbij is het een bijzondere geur, en hij past goed bij de zomer.

Zien: woensdag ben ik met H naar Love and Friendship geweest, een verfilming van een boek van Jane Austen dat ik nog niet gelezen had (maar inmiddels wel, want de regel is en blijft: pas naar een verfilming van een boek als je het boek hebt gelezen). Ik vond het een leuke film, maar ik vond het boek beter. Dat lijkt ook wel een regel.

Voelen: het was een volle week. Dat kwam voor een deel doordat ik een week met mijn reet op Kreta ben geweest, maar ook gewoon doordat het het eind van het schooljaar is, en het eind van het politieke jaar. Ik hoef me nog maar door een week heen te slepen en dan is het klaar! M en ik vieren zondag het begin van de vakantie met een dagje sauna, en dat heb ik hard nodig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.