Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: het culinaire hoogtepunt van deze week was de enorme schaal fruits de mer die ik samen met M heb gegeten bij De Poort. Hij vond het zielig voor me, want ik moest werken in de hittegolf, en hij heeft nog steeds vrij; ik voel me helemaal niet zo zielig, maar als ik daardoor lekker in de zon mag zitten en oesters mag eten, hoor je mij verder niet klagen.

Horen: terwijl ik dit schrijf heb ik ‘Boer zoekt vrouw’ opstaan, en ik hoor allemaal Nederlandse boeren die op allerlei interessante plekken in de wereld terecht zijn gekomen en daar een apart accent hebben opgelopen. Ik hou het nooit vol om een heel seizoen te kijken, maar de grappige accenten en de domme vragen van Yvon zijn vooralsnog zeer de moeite waard.

Ruiken: M en ik waren dit weekend in Rhenen, voor de huiswarming van B en A, en ik had een bed & breakfast geboekt die nog meer in the middel of nowhere was dan Rhenen toch al is. De mestlucht die om het huis hing was indrukwekkend, maar gek genoeg rook ik het tamelijk snel al niet meer.

Zien: vrijdag heb ik als onderdeel van een tutoruitje de nieuwe Ben Hur gezien. In IMAX met 3D, dus de wagenrace was behoorlijk spectaculair. Maar het verhaal was echt flinterdun – ik was zowaar trots op mijn leerlingen, toen ze op een gegeven moment schamper gingen zitten lachen om een totaal onaanvaardbare plotwending.

Voelen: het gaat fysiek niet zo heel goed met mij, maar daar zal ik binnenkort nog wel meer over vertellen. Mentaal heeft dat ook wel zijn gevolgen, maar aan de andere kant heb ik superveel zin in het nieuwe schooljaar. Ik heb mijn planners klaar, en vanmiddag heb ik zowaar een powerpoint gemaakt over het zelfstandig naamwoord in het Grieks. Zo goed ben ik verder nooit voorbereid. Ik denk dat het een goed jaar wordt.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.