Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: na ons nachtje in Nunspeet hebben M en ik in Apeldoorn hertenvlees gekocht, van onschuldige Bambi’s die vrolijk over de Veluwe heen en weer aan het rennen waren en toen overhoop geschoten zijn ten behoeve van mensen die graag lekker vlees eten. We hadden vrijdag mooie biefstukken en vanavond ga ik een stuk hertenschouder braden. Met rode kool, want het is natuurlijk wel echt herfst, dus dan eet je rode kool.

Horen: Leonard Cohen heeft een nieuwe cd, die ik niet zo heel bijzonder vind, maar die prima past bij de algeheel wat wollige sfeer waar ik op het moment aan lijd. Dus daarover geen klachten. Ik heb vanmiddag de nieuwe cd van Lady Gaga geluisterd, en daar vond ik echt geen klap aan.

Ruiken: ik ben wel weer eens toe aan een wissel van de luchtjes – de zomerluchtjes kunnen nu naar boven, en de zwaardere parfums kunnen geactiveerd worden. Maar dat wordt volgende week, want deze week had ik nog gewoon die geur van Rituals op.

Zien: ik heb heerlijk in het herfstbos gewandeld rond Nunspeet, en hoewel het inmiddels aan zowat bijna iedereen bekend is dat ik niet van natuur houd, was het eigenlijk wel leuk om er even een uur of twee in rond te lopen. Maar de stad is toch echt mijn natuurlijke habitat.

Voelen: ik voel me niet zo heel goed. Vanmiddag wilde ik gaan sporten, maar ik voelde me zeldzaam futloos, zodat ik naar huis ben gegaan en allerlei rotzooi heb gegeten, zodat ik me nu zowel zeldzaam futloos als een dieetfaler voel. Zo’n dag. Of eigenlijk is het al een paar dagen. Ik hoop dat het snel voorbij gaat.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.