Cultuur,  Eten,  Kleren,  Lezen,  Lijstjes,  Masturdating,  Mode,  Schrijven,  The Happiness Project Experience,  Winkelen

Chill time

Zo, dat heeft even geduurd. Ik heb ongeveer twee en een halve maand gedacht dat ik misschien weer eens een stukje moest schrijven, en ik moet nu constateren dat het er niet van is gekomen. Waarom niet? Ik kan een lange lijst van smoesjes oplepelen, maar daar heb ik geen zin in. Ik zal het samenvatten: het leven zat in de weg. Er waren leuke dingen en minder leuke dingen – hoe dan ook, ze waren zo goed als allemaal tijdrovend, dus dan krijg je dit: een blog zonder nieuwe blogs. Maar ik ben er weer (zonder garanties van hoe lang ik blijf overigens, we zullen het zien), en dat komt vooral door het thema van de Happiness Project Experience van juni: ‘Play’. De focus van de maand ligt op de dingen die je leuk vindt om te doen, want ‘regularly having fun is one of the keys to a happy life.’ No shit, Sherlock, en hartelijk bedankt voor het platbombarderen van een wijd open deur. Aan de andere kant, misschien staat die deur wel open, maar dat betekent niet per se dat ik ervoor zorg dat fun in mijn dagelijks leven geïntegreerd is. Vandaar dat ik vandaag even een kleine soul searching mission doe en inventariseer wat ik echt leuk vind.

  • Lezenik ben al heel mijn leven een lezer. Mijn Good Reads 52 boeken per jaar challenge haal ik eigenlijk altijd moeiteloos, en ik lees graag van alles: romans (liever geen historische overigens), non-fictie (liever geen (auto-)biografieën overigens), Young Adult (liever geen fantasy-achtige overigens) en self-help (liever geen zweverige ongein overigens). Toen ik een jaar of 8 was, vond mijn moeder dat ik meer buiten moest spelen, dus toen nam ik mijn boek mee en ging ik in de speeltuin lezen. Er is sindsdien weinig veranderd.
  • Schrijven: als ik heel eerlijk ben en heel diep bij mezelf te rade ga, is er maar één ding dat ik wil worden als ik later groot ben, en dat is schrijver. Op het moment heb ik ideeën voor 4 grote projecten (een YA-roman, een roman over jaren ’80 films, een kookboek en een soort self-help boek), en ik heb ook nog deze blog, dus gelegenheid zat om te schrijven – nu nog echt aan de slag. En voor iedereen die denkt dat het al later is en dat ik al groot ben: dat is dus niet zo.
  • Superhero-films en -series: ik verslind deze dingen. Ik heb een gigantische voorkeur voor Marvel, maar nu de Avengers-serie vooralsnog even afgelopen is, ben ik niet te beroerd om me te verdiepen de X-Men. Volgens mij heb ik ook nog wel een Marvel-serie in Netflix die ik nog niet heb gekeken, dus nog genoeg te doen op dat gebied, en er komt gelukkig steeds weer wat bij. Ik vind het heerlijk om te kijken en ik blijf hoop houden dat ik ook een superpower zal blijken te hebben (naast mijn speciale skill om in iedere winkel feilloos het duurste artikel te vinden).
  • Make-up: ik ben misschien niet per se supergoed in mezelf opmaken, maar ik vind het ontzettend leuk om naar make-upwinkels te gaan en naar alle mooie producten te kijken. Meestal koop ik dan ook wel wat, en meestal is dat oogschaduw of nagellak, want ik heb dunne lippen dus daar ga ik niet zo heel veel opsmeren, en tegenwoordig neem ik ook de tijd om een beetje te experimenteren met al die spullen die ik gekocht heb. Soms zie ik eruit als een clown, soms als een filmster – you win some, you lose some.
  • Mode: ik heb veel kleren en ik ontleen er plezier aan om (online of offline) naar mooie kleren te kijken. Dat kan kleding zijn die ik zelf daadwerkelijk zou kunnen of willen kopen, of kleding die ik nooit zou kunnen betalen of passen – ik ben een groot lezer van gofugyourself, niet zozeer vanwege de celebrities, maar wel vanwege de indrukwekkende resultaten die je kan krijgen als mooie mensen een groot budget hebben en daarmee prachtige kleren kunnen kopen.
  • Hotels: in mijn eentje, met Michel of tijdens een girls-trip, het maakt me niet uit, een goed hotel vind ik zo ontzettend heerlijk. Zo’n kamer waarin het bed het belangrijkste onderdeel is, en dan ook nog een bed met witte lakens, een badkamer met kleine flesjes en veel te veel handdoeken, een ontbijtbuffet: dat kan mij niet vaak genoeg. Ik heb voor deze maand maar liefst 2 hotelbezoeken gepland, allebei alleen overigens. Zalig.
  • En verder nog: uit eten gaan, champagne drinken, muziek uit de jaren ’80, museumbezoek, koken, kaas eten, cocktails drinken en stedentrips.

Het valt me op, als ik dit lijstje zie, dat veel van deze activiteiten dingen zijn die ik alleen doe. Dat klopt: ik vind het heerlijk om alleen te zijn (dat krijg je als je dagelijks leven tamelijk prikkel-intensief is, althans, dat krijg ik), en daar heb ik mijn ‘play’-dingen op uitgezocht. Masturdating blijft een van mijn grootste hobby’s. Maar als iemand me ergens bij wil vergezellen, kan dat meestal wel, hoor. Ik ben de beroerdste niet.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.