Corona,  Corona-diaries,  Lijstjes

Tot zover juni

We zijn alweer een eind juli in, want ik ben al zo goed als jarig, maar jullie hadden mijn evaluatie van de maand juni nog tegoed. Het was op zich een prima maand, want we mochten weer dingen, en die mogelijkheden heb ik dan ook met beide handen aangegrepen. Dat in combinatie met stinkend hard werken leverde al met al een behoorlijk volle maand op. Maar ook wel een leuke, dus ik klaag verder niet hoor. Juli is tot nu toe ook al een hardwerkmaand, maar dat is maar een halve, en ik verheug me zeer op wat ik in de vakantie ga doen…

Cultuur van de maand: ik heb eigenlijk maar 1 echt cultureel ding gedaan, namelijk een bezoek aan de Kunsthal, maar dat was dan ook prachtig: Youthquake, een tentoonstelling over jeugd in de mode, en We are animals, een tentoonstelling over dieren. Ik ging voor Youthquake, maar was eigenlijk veel meer onder de indruk van We are animals. Echt een aanrader. Volgens mij kan het nog wel even.

De hoogtepunten van de maand: Ik mocht optreden in een webinar van het Ministerie van Onderwijs. Dat vond ik superspannend, maar ook wel weer heel leuk, want ik kon laten zien dat ik gewoon thuis ben in de materie, en dat is ook wel eens leuk. Dat we weer uit eten mochten vond ik ook een hoogtepunt, en ik heb hem dan ook breed laten hangen in de horeca: Fred in Rotterdam en 212 in Amsterdam met Lianne, Oogst in Den Haag met Bas en Bord’O in Leiden met Michel. Ik kreeg mijn eerste vaccin.

Leukste outfit van de maand: Voor de webinar van OC&W had ik een van mijn mooiste rokken aan, een handbeschilderde rok van Dries van Noten, die niemand heeft gezien omdat ik achter een desk stond. Toen ik met Lianne bij 212 ging eten had ik mijn lievelingsjurk aan, een blauwe jurk van corduroy van The Vampire’s Wife. Beide kledingstukken zijn inderdaad van ‘echte’ designers en ze waren allebei flink aan de prijs, maar de rok heb ik al ruim 10 jaar, en de jurk ook al een tijdje. Als ik die dingen aan heb, raak ik wel goed overtuigd van de waarde van een diepte-investering, boven allerlei random zooi van H&M. Maar ja, voorlopig koop ik niks.

De dieptepunten van de maand: Toen mijn vulpen ontplofte op eerdergenoemde rok was ik wel even in mineur. Een zeergewaardeerde collega gaat weg en dat vond ik wel jammer om te horen (maar ze heeft een leuke nieuwe baan, dus zoveel maakt het niet uit. Waar ik had voorzien dat Michel hard getroffen zou raken door zijn eerste vaccinatie, had hij er geen last van, en ik des te meer. Ik heb samen met Michel een totaal verregende borrel bij Tabù meegemaakt, dat was ook suboptimaal, to say the least.

De mislukkingen van deze maand: Ik ben alleen maar aangekomen, terwijl ik best een paar kilo had willen afvallen. Langzaam maar zeker sneaken de kilo’s er weer aan. Maar op het moment is het alleen maar overleven, dus als de vakantie begonnen is, ga ik weer mijn best doen, al zal ik eerlijk bekennen dat al die horeca natuurlijk niet echt helpt. Ik heb nog steeds geen uitgever (gezocht of gevonden) en ik heb ook niet het hoofdstuk dat ik wilde afmaken afgemaakt. En ik ben van intermediate naar beginner gegaan in mijn fitness-app, want ik had er de kracht niet meer voor.

De prestaties van deze maand: Ik heb een PR gefietst in het woon-werkverkeer, en een PR in het werk-woonverkeer. Ik heb in mijn eentje een volledige commissievergadering gedaan omdat mijn collega op vakantie was gegaan. Ik heb meubels besteld voor mijn gepimpte kantoor en ik ben begonnen met alles keurig opruimen en in dozen doen. Ik heb een verzengende aanval van perfectionisme overleefd en een artikel afgemaakt voor Grapefinds, en dat viel me niet gemakkelijk – maar het is wel een leuk stuk geworden.

Deze maand opgemaakt en weggegeven: Charlotte’s Magic Cream van Charlotte Tilbury uit de beauty advent kalender van de Bijenkorf, lekkere crème maar wel heel duur en dan koop ik toch liever iets anders. Rexona Motionsense Stay Frey deo met Witte bloemen en lychee, dat rook ik er niet per se in maar was fijne deo. The Ritual of Namasté Purity Velvety Smooth Cleansing Foam with Moringa and Holy Lotus, op zich prima want je gezicht wordt schoon maar niet een heel fijn product, eerder Sticky dan Velvety. Lush Aqua Marina verse reiniger (ook voor het gezicht), heel fijn en ik heb er gelukkig nog een op voorraad.

Lekkerste van de maand: De oeuf en cocotte bij Bord’O is geweldig, alles bij 212 was memorabel en de kaaskar bij Fred was een voortreffelijke afsluiting van een heerlijk diner. Kortom: ik hou van de horeca.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.