D66

Ik stond op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 19 maart 2014. Op nummer 13 – en hoewel ik hoopte dat we zoveel zetels zouden halen dat ik zo in de raad kon rollen, heb ik ook een voorkeurscampagne gevoerd, met de hashtag #lijst1nummer13.

Er was een flyer, waarin ik vertel wat ik belangrijk vind en wat ik als raadslid hoop te gaan bereiken. Verder had ik een spindoctor, een mooi filmpje voor de interne campagne (van plek 23 naar plek 13, dus geslaagd), een flyer voor de internationals van Leiden, een boekenlegger, een onflatteuze jas en ontzettend veel zin om mijn campagne tot een succes te maken.

IMG_4792

#lijst1nummer13 – de derde van links

Het is goed gegaan. Ik had 310 voorkeurstemmen, en hoewel het er niet genoeg waren om rechtstreeks gekozen te worden was ik heel erg trots op de hoeveelheid mensen die op me gestemd hadden. D66 Leiden heeft 12 zetels gehaald en is daarmee ruimschoots de grootste van Leiden, wat betekent dat ik, zodra de coalitie rond was en de wethouders geïnstalleerd waren, raadslid ben. Ik heb cultuur en recreatie in de portefeuille, dus ik kan optimaal profiteren van alles wat Leiden op dat gebied te bieden heeft.