Tekst

Deze blog is niet het eerste woeste project dat ik ben gestart. Voor wie zin heeft om in het archief te duiken (al zal ik hier en daar ook wel eens iets linken, want ik ga natuurlijk niet nog een keer vertellen wat ik al eens verteld heb) hier de locaties van al mijn oude projecten. En helemaal onderaan nog een paar lopende projecten!

Day zero project: ik heb een lijst gemaakt van 101 dingen die ik in 1001 dagen wilde doen. Een soort bucket list, maar dan zonder dat ik aan het eind ervan dood kan gaan – ik maak liever gewoon een nieuwe lijst van dingen die ik wil doen. De 1001 dagen zijn al verstreken, maar ik ga het lijstje natuurlijk wel afmaken. Al heb ik er 10001 dagen voor nodig.

Foto van de dag: als onderdeel van het Day Zero project had ik bedacht dat ik een maand lang elke dag een foto ging maken, en dat is ook gelukt. Ik vond het alleen zo leuk, dat ik er een  jaar van gemaakt heb, en inmiddels heb ik spijt dat het jaar is afgelopen. Misschien begin ik wel weer een keer.

Mijn eerste blog: ook naar aanleiding van het Day Zero project. Met avonturen als een cursus paaldansen, deelname aan Masterchef en Topchef, het halen van mijn rijbewijs en een  kortstondige burnout. Op een gegeven moment ben ik deze blog een tijdje vergeten te updaten en toen leek het me leuker om gewoon een nieuwe blog te beginnen.

En dat is dan deze blog: iets meer plaatjes en filmpjes, en het verslag van het onzalige plan dat ik had om heel 2012 geen kleren te kopen. Gek genoeg is dat gelukt. Ik heb veel geld bespaard en een flinke bijdrage aan de crisis in de detailhandel geleverd, maar inmiddels heb ik het weer helemaal rechtgetrokken: de economie trekt aan en mijn kast barst uit zijn voegen.

Ik schrijf soms ook een blogje voor de spooons-site. Dat gaat dan vooral over koken en eten, en over dat je er niet zo moeilijk over moet doen. En elke week staat er een recept van mij op duurzamestudent.nl, een mooi initiatief van en voor studenten die willen dat de wereld nog ietsje langer meegaat dan hun studiefinanciering.

Wie tot hier heeft doorgelezen verdient ook wel een klein onthullinkje: ik ben stiekem bezig met het schrijven van een boek. In het Engels (maar dat is mijn moedertaal, dus niet zo heel raar als het in eerste instantie lijkt), over een film uit de jaren ’80 en de acteurs erin. Ik heb een titel, Giants, maar verder nog niet zo veel. Maar het gaat er komen!