Lijstjes

De 10 van woensdag

Maandagmiddag heb ik mijn blog verziekt. Dat kwam doordat er een update van WordPress is geweest, waardoor WP Statistics (mijn lievelingsplugin) niet meer geraadpleegd kon worden. Ik kon het ook niet opnieuw installeren. Om te beginnen heb ik keurig gedaan wat ik zou moeten doen: Wil van dJazzit, die de site gebouwd heeft, mailen voor een afspraak. En daarna ging het mis. Want ik dacht dat ik best zelf iets kon doen, en toen ging ik aan de slag. Binnen no time was heel flauwekulletjes offline en kon ik ook niet meer inloggen. Ik heb tussen dat moment en nu 10 fases doorlopen.

  1. Ontkenning – misschien lag het aan mijn laptop, de WiFi, de app, de inloggegevens. Maar het kon toch niet waar zijn.
  2. Panieksmsje naar Wil. Mail opstellen met complete bekentenis van wat ik me kon herinneren gedaan te hebben. De titel van de mail was ‘Aaarrgggghhhh’.
  3. Op Twitter en Facebook zetten dat flauwekulletjes offline was omdat ik het verziekt had.
  4. Chocolade eten. Toen dat niet meer werkte: kaas eten.
  5. Lichte opluchting toen Wil in elk geval de teksten had teruggetoverd. Gelukkig is het vakantie, dus in het ergste geval kon ik alles handmatig weer in een format persen.
  6. Nog meer opluchting toen ook het format terug was. Alleen de foto’s niet. Er gloorde wel hoop aan de horizon.
  7. Opluchting toen Wil vannacht smste dat alles het weer deed, op een paar foto’s na.
  8. Heel plechtig aan Wil beloven dat ik nooit meer zo’n stunt uit zal halen.
  9. Vol goede moed aan de slag om de foto’s opnieuw te plaatsen, met een lichte frustratie over het verdwijnen van de foto’s van het concert van De Dijk (alsof iemand die nog gaat bekijken overigens, maar ik heb ze hervonden, dus het kan).
  10. In de wetenschap dat mijn kindje weer genezen is met totale rust lekker schrijven. En dat is nu.