Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb in Antwerpen een fles Tanqueray Rangpur gin gekocht, en die kan ik iedereen aanraden. Een rangpur is de liefdesbaby van een mandarijn en een citroen, en daar kun je dus hele mooie drankjes mee maken. Over mooie drankjes gesproken: ik bezocht met M en M&M een cocktailbar in Rotterdam – een heerlijk smaakavontuur!

Horen: de jaren ’80 playlist die ze in de cocktailbar draaiden was fantastisch. Alles zat erin: Madonna, New Order, Vanilla Ice (is misschien 90’s, maar een kniesoor die erop let) en Owen Paul. Prachtig dus! Vanmiddag hoorde ik op de zomercultuurpicknick de Gentse band Hermitage en bij Velvet een akoestisch optreden van Kensington. Zomaar op een zondagmiddag, dat is geluk hebben.

Ruiken: de catbastards hebben deze week twee keer in bad gekakt, zonder enige reden, want de kattenbak wordt door M keurig schoon gehouden. Gelukkig stinkt het zo hard dat je er tamelijk snel achter komt, en het is niet heel moeilijk schoon te maken.

Zien: vrijdag heb ik de laatste aflevering van Game of Thrones gekeken, dus ik heb seizoen 3 nu af. Seizoen 4 komt pas 16 februari op dvd uit, en ik ben zo’n nerd die alleen maar legaal kijkt, dus ik zal me voorlopig moeten vermaken met mijn dvds van Mad Men. En wat ik nog op Netflix kan vinden natuurlijk.

Voelen: het was een leuke week, ik ben 2 keer met fijne mensen naar de film geweest (Boyhood en Chef in de sneak preview), er was een cocktailuitje, B kwam pizza eten (waarover morgen meer), de zon heeft veel geschenen, en ik ben begonnen met mijn nieuwe herfstgarderobe samen stellen (nee, dat is niet vroeg, vorig jaar heb ik in juli al een winterjas gekocht). Al met al dus geslaagd en gezellig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.