Lijstjes

De 10 van woensdag

Een van de stomme regeltjes waarmee ik mijn eigen leven heel lastig maak, maar tegelijkertijd ook van de benodigde structuur voorzie, is dat ik tussen 1 april en 3 oktober geen panty’s of maillots draag. Maar nu kan het weer, en dat betekent voor mij dat het afbouwen van 2014 is begonnen. Hier zijn 10 redenen om de laatste 3 maanden van het jaar eigenlijk heel leuk te vinden. Tenminste, als je mij bent.

  1. Eerdergenoemde maillots en panty’s. Ik heb veel zwarte, maar ik heb ook een mosterdgele panty, en die vind ik zo mooi. Ik weet geeneens of hij me goed staat, kan me niks schelen – hij is prachtig.
  2. Het wildseizoen begint weer. Sorry vegetariërs, maar een beetje seizoensvariatie in wat ik eet is voor mij reden tot vreugd. En knollen en rapen alleen doen het niet voor mij.
  3. M en ik zijn 6 november jarig. We worden dit jaar 16. En dat gaan we vieren met een mooi etentje.
  4. De kachel gaat weer aan. We hebben een gaskachel in de woonkamer en een radiator in de badkamer, en dat is het. En dat betekent dat het in de woonkamer lekker knus is voor de kachel. Heerlijk.
  5. Het dikke dekbed. Als je in de slaapkamer geen verwarming hebt behalve een dekbed en de warmte die van de lichamen van de bewoners van het huis afstraalt, is de kwaliteit van het dekbed heel belangrijk. Als we ons vierseizoenendekbed op de dikste stand hebben, is het net of je onder een wolk ligt. Een dikke warme wolk om precies te zijn.
  6. De fles Bailey’s die ik mag kopen als er een D in de maand zit. Ik zou dat altijd wel kunnen drinken, maar dat is waanzin. 1 fles per jaar.
  7. Kerstmis. Ik ben Brits, dus wij vierden alleen Sinterklaas in die zin dat we dan nog meer cadeaus kregen, maar Christmas was het absolute hoogtepunt van het jaar. De Kerstboom wordt op 5 december opgetuigd (merkt de Sint toch niet, want hij slaat me al jaren over) en staat tot 6 januari. We eten turkey, er zijn nog meer cadeaus, en ik ben zielsgelukkig.
  8. Ik kan mutsen dragen. Mijn haar wordt heel pluizig als ik het niet goed droog heb gemaakt voordat ik naar buiten ga, maar dat gebeurt niet als ik gewoon een muts op zet. Ik ga binnenkort een mooie nieuwe kopen.
  9. De sneeuwvakantie met vrienden. In de even jaren gaan we met een groep gelijkgestemden in een huisje in de sneeuw zitten. Sommige mensen skiën, sommige mensen wandelen, sommige mensen zitten gewoon de hele dag te lezen, iedereen heeft het naar zijn zin.
  10. De Kerst-cds. Ik heb een mega-collectie corny Kerstmuziek, en daar geniet ik intens van – als we de boom optuigen draaien we de eerste cd, en dat gaat door totdat M de naalden van de dode boom wegstofzuigt. Do they know it’s Christmas? van Band Aid is mijn grote favoriet.