Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: tja, wat eet een Leidenaar op 3 oktober? Hutspot, klapstuk, haring, wittebrood. En nog meer, want als een Leidenaar maar genoeg drinkt lust hij alles. Dus na nogal wat jenever en witte wijn at ik winegums, boterhammen met paté, nagelkaas, chips en chocola. Allemaal door elkaar natuurlijk. Zaterdag begon het dieet weer.

Horen: kermisgeluiden, de taptoe, allerlei toetergezelschappen in de optocht. Deze week is wel gewoon Leidse week, vrees ik.

Ruiken: het Molton Brown-flesje van oktober ruikt naar eucalyptus. Vind ik niet zo’n succes, maar wellicht denkt een random hitsige panda daar anders over. Moet hij wel snel zijn, want het flesje is gelukkig bijna leeg.

Zien: woensdag ging ik met N naar Alphabet. Dat leek me een belangrijke film over onderwijs. Des te teleurstellender dat ik na 45 minuten ineens besefte dat ik die belangrijke film al gezien had, op IDFA. Maar goed, ook de tweede keer was hij zeer de moeite waard.

Voelen: M heeft de lakens verschoond, dus het is goed toeven in ons bed. En dat komt goed uit, want met al dat werken en feesten (en het was weer yoga-weekend) is vermoeidheid weer een prominent gevoel.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.