Christmas countdown,  Filmpjes,  Kerst

Christmas Countdown

Ik ben een enorme Kerst-junkie. Met de Sint heb ik niks, maar rond half november begint voor mij het aftellen tot de Kerst. Daarom tot 25 december elke donderdag een Kerstfilmpje.

Uit de tijd dat George Michael nog hetero was. Althans, dat zei hij. Het gaat mij hier vooral om het clipje, want ik dacht altijd dat het nogal stompzinnig was opgezet, tot een vriend, die stevig in de narratologie zit en dus dingen ziet die anderen niet zien, me wees op de centrale rol die de broche inneemt in de clip: George heeft hem last Christmas aan haar gegeven, maar dat zien we pas als George op het revers van Andrew de broche ziet, want zij heeft hem kennelijk weer doorgegeven (de slet!) aan haar nieuwe vriend. Alleen in de jaren ’80 droegen zichzelf respecterende heteromannen broches. Hoe dat zij, de broche triggert een flashback. De clip als zodanig is ook een flashback. Moonboots, bontkragen, big hair. Fabulous.