Lijstjes

De 10 van woensdag

De kans dat ik wereldheerschappij ga bereiken is denk ik wel heel klein, maar ik heb voor de zekerheid vast de dingen geïnventariseerd die ik dan onmiddellijk als regel ga invoeren.

  1. Mensen die met hun fiets aan de hand over de Leidse markt lopen op zaterdag zijn hun fiets een week kwijt. Bij recidive gaat er de verdubbelaar op.
  2. Wie in de stiltecoupé gaat zitten bellen moet uitstappen en mag in de volgende trein nog een keer proberen sociaal te zijn.
  3. Een verbod op teenslippers. Ik wil geen voeten zien, van niemand, en al helemaal niet als een lap vlees op een bord met zo’n Birkenstock-stuk tussen de tenen. Bah.
  4. De verwijdering van Gordon’s gin uit alle kroegen. Die is gewoon niet lekker, en ik wil graag gewoon overal een fijne gin-tonic kunnen drinken.
  5. Een campagne voor meer maatschappelijke waardering voor docenten. Die mensen werken hard, mensen. Voor jullie kinderen. Wees eens dankbaar.
  6. Een jaarlijks jaren ’80 film- en muziekfestival. In Leiden natuurlijk.
  7. Een systeem waarbij iedereen die naar een museum wil maar daar een onwennig gevoel krijgt een leuke buddy kan meenemen die het niet alleen informatief, maar ook gezellig maakt.
  8. Spellingslessen voor iedereen die de d/dt-regels niet kent of niet weet wat het verschil tussen ‘jou’ of ‘jouw’ is.
  9. Voor iedereen 4 baaldagen per jaar (1 per seizoen). Waarop je gewoon vrij kan nemen en je ding kan gaan doen. Niets uitleggen, gewoon, ik kom niet vandaag, morgen ben ik er weer fris en vrolijk bij. Scheelt volgens mij enorm in de ziekmeldingen.
  10. Alle frikandellen standaard speciaal, en sowieso met curry.