Boeken,  Lijstjes,  Literatuur

De 10 van woensdag

Ik besteed mijn pauzes op school het liefst aan online shoppen. Natuurlijk praat ik graag met collega’s en ik vind het contact met mijn leerlingen ook heel belangrijk, maar soms vind ik 25 minuten voor mezelf wel prettig, en dan ga ik graag dingen voor mezelf uitzoeken. Of Kerstcadeaus voor familie en vrienden, maar daar is het nog iets te vroeg voor. Ik reken overigens niet altijd af – soms richt ik een winkelmandje in en dan klik ik de pagina dicht, want ik hou vooral van mooie dingen zien, zonder dat ik ze daadwerkelijk hoef te bezitten. Op het moment zitten er 10 dingen in mijn winkelwagentje bij Bol, die ik ongetwijfeld binnenkort definitief ga bestellen, maar eerst ga ik ze hier even delen.

  1. Yes Please van Amy Poehler. Lijkt me een leuk boek om te lezen, en ik vind haar ook een grappig mens. Prima voor op de ereader voor in bed, bad of bus.
  2. Yoga Girl van Rachel Brathen. Deze kan dan weer niet op de ereader, want er staan plaatjes in, en het zou ook zomaar kunnen dat het vies tegenvalt, want ik vind boeken over yoga in theorie altijd leuker dan in de praktijk, maar ergens lijkt het me wel wat.
  3. De stilte van het licht van Joost Zwagerman. Ik heb dit in het mandje gedaan op de avond dat ik hoorde dat hij gestorven was, maar ik ben nog niet tot een definitieve bestelling overgegaan; deels omdat ik zijn stukjes over kunst eigenlijk niet zo leuk vond en deels omdat ik het aasgiergedrag van mezelf vind – toen hij leefde dacht ik er ook niet aan om het boek te bestellen, dus waarom zou ik er nu ineens wel zin in hebben?
  4. Big Magic van Elizabeth Gilbert. Zij heeft ook ‘Eat, Pray, Love’ geschreven, het boek dat me in gelijke (hoge) mate geïrriteerd en vermaakt heeft, en alles wat ze sindsdien heeft geschreven vond ik matig, maar ik volg haar op Instagram en ik vind haar gewoon heel sympathiek. Dus ik ga het gewoon proberen.
  5. The Good Girl van Mary Kubica. Schijnt een superspannend boek te zijn – geen idee hoe ik eraan kom, maar dat wil ik wel op mijn ereader hebben. Thrillers lezen is mijn favoriete vorm van ontspanning, naast al mijn andere favoriete vormen van ontspanning, dus ik heb er wel zin in.
  6. The Girl on the Train van Paula Hawkins. Ook al een thriller, maar dit is er zo een die bijna iedereen gelezen heeft inmiddels, dus ik wil me wel een keer aansluiten bij de menigte. Ik ben wel benieuwd.
  7. Mindset van Carol Dweck. Een tip van een jongen die bij ons op school een lezing gaf over motivatie. De subtitel is ‘How you can fulfil your potential’ – laat ik dat nou altijd al graag hebben willen weten.
  8. The Life You Can Save van Peter Singer heeft ook al een fascinerende subtitel: ‘How to play your part in ending world poverty’. Het is een tip van Lisa Bloom, wier ‘Think’ ik met veel plezier heb gelezen. Het lijkt me een interessant boek, en als ik daarmee een bijdrage kan leveren, hoe klein ook, is het mooi meegenomen.
  9. The Truth about the Harry Quebert Affair van Joel Dicker. Fascinerende titel voor een roman. Daar wil ik dus meer van weten.
  10. Hell-Bent van Benjamin Lorr. Over allerlei misstanden in de wereld van Bikram Yoga, een vorm van yoga die ik ooit heb bedreven, maar dat beviel niet zo, dus ik ben wel benieuwd naar wat vuile verhalen.