Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vandaag ben ik met M op Oestour geweest, waarover volgende week meer, maar ik heb in elk geval nu al meer oesters gegeten in een dag dan in mijn leven tot nu toe. En we hebben er nog heel veel; M staat nu oesters te eten omdat ze niet in de koelkast passen. Wat een luxeprobleem.

Horen: een nieuw liedje van Guy Garvey, en op weg naar de Oestoer en weer naar huis Sky Radio, wat ik altijd graag luister in de auto, maar waar ik op den duur toch een beetje lijp van word, blijkt.

Ruiken: handcrème. De hele middag met je handen onder water om oesters te pakken blijkt funest voor je nagellak en het vochtgehalte van je handen. Gelukkig heb ik fancy handcrème voor dit soort situaties.

Zien: eigenlijk niet zien: Heel Holland Bakt. Ik had me voorgenomen het te volgen, maar vanavond vond ik het gezelliger om even bij J en D langs te gaan en ze oesters te geven, en ik ga dit niet op Uitzending Gemist kijken. Vorig jaar was het echt veel leuker – ik vind de deelnemers nu eigenlijk gewoon heel suf. Einde verhaal dus; nu ga ik op zondagavond weer lekker in bad.

Voelen: ik heb vandaag bijna 300 km gereden en dat is voor iemand met geen auto best wel intensief, want dat doe ik dus niet zo vaak. Ik ben dus kapot – kan ook zomaar aan de hele week als zodanig liggen, hoor, maar hoe dan ook: het is bedtijd.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.