Lijstjes

De 10 van woensdag

Op dagen als deze, waarop ik vooral toetsen surveilleer, toetsen nakijk, cijfers van toetsen uitreken en invoer en toetsen in mappen doe voor leerlingen die de toets niet gemaakt hebben, is het wel handig om eens in de zoveel tijd mijn gedachten te laten gaan over dingen waar ik me op verheug. Want alleen de gedachte dat ik ooit klaar ben met die toetsen is bij lange na niet genoeg. Daarom nu de 10 dingen waar ik wel zin in heb.

  1. Het Leiden International Film Festival. Ik heb 14 films in de planning.
  2. Mijn eten van vanavond: een maaltijd van DoorMeal, die alleen in Amsterdam leveren, maar ik ben vanavond in Amsterdam, dus dan kan dat. Ik krijg zalm, spinazie en zoete aardappel.
  3. Mijn weekend weg met mezelf in Zwolle in december.
  4. Kerstmis. Sorry. Maar ik heb er nu zin in.
  5. IDFA, eind november; ik heb het programma nog niet in beeld, maar ik vermoed dat ik ook daar wel meer dan 10 films ga zien, in dit geval documentaires.
  6. In bad gaan met de bruisbal die ik maandag gekocht heb (een yoga-bomb van Lush).
  7. Het online shoppen waarmee ik mezelf ga belonen als ik de laatste 2 toetsen heb nagekeken.
  8. De macarons die ik maandag kreeg als dank voor het geven van 2 workshops bij IDFA (alsof dat nog niet leuk genoeg was). Ze staan thuis in de koelkast, althans de 8 die nog over zijn (het waren er 12) en elke keer als ik langsloop, roepen ze zachtjes mijn naam.
  9. Morgenavond rustig thuis eten en een beetje hangen met M. Ik zou zomaar na de gym mijn chillpants aan kunnen trekken en niet meer naar buiten gaan – hoe mooi zou dat zijn?
  10. Het etentje volgend weekend met M ter gelegenheid van het feit dat wij dan 17 jaar (en 1 dag) bij elkaar zijn. Dat is geen prestatie, dat is gewoon fijn, en dat vier ik graag.