Hashtags,  Instagram,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik twitter niet meer zo veel. Ik weet eigenlijk niet precies waarom, maar ik vermoed dat ik een soort sociale media-verzadigingspunt heb, dus als ik veel op Facebook en Instagram doe, heb ik mijn kick al gehad, en dan laat ik andere mogelijkheden om mensen mijn mening op te dringen voor wat ze zijn. Gelukkig kan ik me (vooral op Instagram) uitleven op mijn favoriete hashtags, en dat doe ik ook. Ik heb er een boel die ik vaak gebruik, maar dit zijn de 10 hashtags waar ik het hardst mee wapper.

  1. #amIskinnyyet – bij progressiefoto’s, als ik in de gym ben, bij eten dat ik niet zou moeten eten. Inmiddels gebruik ik hem meer ironisch, want ik ben al tevreden over hoe skinny ik ben.
  2. #unfuckyourhabitat – bij foto’s voor en na een opruimsessie. Unfuckyourhabitat is een website die mensen wil helpen opruimen (‘You’re better than your mess’ – prachtige slagzin), en ik heb best hulp nodig. Meest recente project: mijn bureau.
  3. #lekker – bij dingen die ik eet of drink. En die lekker zijn natuurlijk, want anders zet ik er geen hashtag bij. Op het moment vaak in combinatie met #lunch overigens, want mijn lunches zien er lekkerder uit dan mijn avondeten. Of eigenlijk is mijn avondeten vaak al op voordat ik bedenk dat ik dat ook over Instagram heen had kunnen plamuren.
  4. #gettingthere – een van mijn favoriete hashtags, mij aangereikt door een leerling in reactie op een #amIskinnyyet-post. Ik gebruik hem ook bij opruimfoto’s en bij allerlei andere projectdingen. Ik denk dat ‘getting there’ op zich een prima samenvatting van mijn leven is. Geen idee waar ’there’ is overigens.
  5. #lalaleiden – voor foto’s uit mijn lievelingsstad. Het komt uit een liedje van Jochem Myjer, van wie ik echt geen fan ben, maar ik vind LalaLeiden zo leuk klinken dat ik hem wel graag als hashtag gebruik.
  6. #personalbodyplan – spreekt voor zich. Bij foto’s van mager eten, bij gymselfies, bij bezoeken aan de Changing Life Hub, bij foto’s waarop ik skinny ben. Ik heb veel aan ze te danken, en dat uit ik door middel van een hashtag. Was het altijd maar zo makkelijk.
  7. #dingenwaarikblijvanword – hier ben ik vorige week pas mee begonnen, maar het lijkt me wel een mooi project om elke dag een foto met deze hashtag te posten. Dan ga je toch op zoek naar vrolijkmakende zaken, en dat is alleen maar leuk.
  8. #parfumvandeweek – ik draag elke week de hele week een parfum uit mijn mega-collectie, en daar maak ik een foto van en die post ik. Eigenlijk vooral als inventarisatiemethode.
  9. #elkedaganders – dit is de enige Facebook-hashtag, gejat van een voormalig fractiegenoot die ook in het onderwijs zit. Speciaal voor interessante uitspraken van mijn leerlingen. Doet het altijd heel goed.
  10. #gymselfie – foto’s van mijn bezwete harsens in de gym. Ik heb ook #museumselfie, maar dat wisten jullie al. Leuk hoor, ijdelheid met een hashtag.