Lijstjes

De 10 van woensdag

Vandaag ga ik met de trein op en neer naar Maastricht. Mijn moeder woont daar, en die wil ik ook weleens zien, en bovendien: het is Maastricht. Wie daar niet zo vaak mogelijk heen wil, heeft geen verstand van steden. Maar al met al zal ik 6 uur in het openbaar vervoer doorbrengen, dus ik heb van alles bij me. Hier de 10 belangrijkste items die ik met me meetors:

  1. Mijn fancy dagkaart. €25 retour, in de eerste klasse. Zodat ik vanuit een comfortabele fauteuil naar de working class kan kijken. Zo zie ik het graag.
  2. Mijn ereader. Die heb ik altijd bij me, maar met zoveel tijd voor de boeg zal ik de batterij nog even een extra snok geven, want je zal toch rond Roermond zonder leesvoer zitten.
  3. Mijn Starbucks meeneembeker gevuld met thee, want er is te weinig overstaptijd om iets te drinken te kunnen kopen.
  4. Mandarijntjes. Gewoon. Omdat ze lekker zijn, en zoet, en oranje.
  5. De tas met kleren die ik aan mijn moeder heb beloofd. Ze heeft me hiervoor al heel veel geld gegeven, dat ik heb uitgegeven aan een supermooie nieuwe jurk, maar dan heeft zij natuurlijk wel recht op haar eigen spullen.
  6. Een forse stapel nakijkwerk. Het houdt niet op. Niet vanzelf.
  7. Een Quest Bar. Die eet ik elke dag en is wat mij betreft altijd een hoogtepuntje. Als je verder nooit iets zoets eet, leer je wel dankbaar te zijn.
  8. Mijn Passion Planner, pen en kleurpotloden. Om mijn leven te plannen. Want dat blijft een work in progress.
  9. Mijn iPhone en de lader. Ik snap werkelijk niet hoe mensen een hele dag doen met de batterij, het gaat bij mij heel hard. Maar aan de andere kant: ik doe er ook echt alles op.
  10. Een spork. Zo’n handige liefdesbaby van een plastic vork en lepel, zodat ik onderweg ook wat te eten kan scoren. Want op mandarijntjes, een Quest Bar en een beker thee alleen ga ik het natuurlijk niet redden.