Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: donderdag ging ik met M bij een nieuw restaurant eten: Steakhouse Terroir, op de locatie van Faessen, waar we ooit heel graag kwamen. Ik heb zwezerik gegeten en daarna heerlijke rib-eye, M had merg met uitjes, gevolgd door sukade en entrecote. Het was allemaal heerlijk. Gisteren had ik fractiedag bij de Engelbertha hoeve en daar heb ik denk ik 10000 gram koolhydraten gegeten, want er waren lekkere broodjes, brownies, bonbons en bitterballen. En die heb ik allemaal getest.

Horen: heel veel gepraat, want de volledige fractiedag bestond uit vergaderen. Dus van 10.30 tot 17.00 heb ik gepraat en geluisterd – de woorden vlogen me om de oren. Maar het was wel nuttig, dus dan hoor je mijn verder niet klagen.

Ruiken: ondanks de voortreffelijke naam van het parfum van de week, Putain des Palaces van État Libre d’Orange, heb ik wederom geen reacties op mijn luchtje gekregen. Ik begin zo onderhand de indruk te krijgen dat ik een grote verzameling niksige parfums heb. Jammer is dat.

Zien: vrijdagavond was ik op het feestje van D, die ik ken van D66, maar wier broertje nog als leerling bij mij op school heeft opgetreden. M heeft haar dan weer onderwijs gegeven, en haar vriend bleek van mij tragediecollege te hebben gehad. Grappig, dat je zoveel mensen uit een gezin kent vanuit een onderwijscontext, en leuk, om ze allemaal, inclusief ouders, weer eens terug te zien.

Voelen: ik ben nog steeds best relaxed. Ik zou alleen wat meer willen lezen, dus daar ga ik me de komende week even hard voor inzetten. Want lezen is leuk. Leuker dan kansloos computerspelletjes doen, en daar weet ik ook tijd voor vrij te maken.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.