Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb op Eerste Paasdag eindelijk Star Wars VII – The Force Awakens gezien. Ik moest daarvoor eerst alle 6 de eerder gemaakte films kijken, maar dat is gelukt, met hulp van een vriend, die ze gewoon op dvd had, zodat ik niet heel veel meer moeite hoefde te doen dan mijn kont op de bank parkeren en films kijken. Ik vond de oudere films leuker dan de recentere, en van de trilogieën de laatste steeds het slechtste, maar ik had goede hoop voor de nieuwste, want iedereen die ik erover sprak was heel erg enthousiast. Ik ook, maar ik heb wel wat vragen naar aanleiding van de 7 Star Wars-films. Hier de 10 meest prangende.

  1. Is die gouden robot homo?
  2. Als je een robot maakt die allerlei apparatuur kan besturen en die heel slim is, waarom zou je er dan niet voor zorgen dat hij ook te verstaan is zonder tussenkomst van een mogelijk homoseksuele robot?
  3. Waarom heeft Yoda niet geleerd om fatsoenlijk Engels te spreken tijdens die 600 jaar Jedi knight training?
  4. Met betrekking tot al die diertjes in Return of the Jedi: was het uitverkoop bij de Jim Henson studios ofzo?
  5. Hoezo ‘a long time ago in a galaxy far away’? Speelt dit in het verleden? Speelt science fiction ooit in het verleden? En wanneer speelt dit dan? Kan het iets specifieker dan ‘a long time ago’?
  6. Hoe komt het dat er in deze films zo ontzettend veel stoere vrouwen zitten en in andere films zo ontzettend weinig?
  7. Waarom hoest General Grievous? Hij is toch een robot? Hebben robots longen?
  8. Had George Lucas een reserveplan voor het geval Harrison Ford, Carrie Fisher of Mark Hamill zouden overlijden voordat hij de laatste films gemaakt had?
  9. Waarom wordt Leia niet opgeleid tot Jedi? Ze voldoet toch aan alle eisen? En bij alle andere kinderen van Jedi’s lijkt the Force toch genetisch overdraagbaar, dus het moet erin zitten…
  10. Wanneer komt deel VIII uit? Ik wil meer!