Lijstjes

De 10 van woensdag

Het nadeel van altijd mensen om je heen hebben is dat je gaat verlangen naar momenten om dingen alleen te kunnen doen. En ik heb dat soort momenten eigenlijk vaker nodig dan ik zelf zou denken. Daar komt nog bij dat er allerlei activiteiten zijn die normale mensen graag met anderen doen, maar die ik het liefst in mijn eentje doe. Dat hoeft niet te betekenen dat ik nooit iemand mee zou willen hebben, maar kennelijk vind ik mezelf stiekem gewoon heel goed gezelschap. Hier 10 dingen die ik net zo lief alleen doe.

  1. Naar de bioscoop gaan. Als het licht uitgaat, maakt het niets uit wie er naast je zit.
  2. Winkelen. Ik heb vaak in een winkel al heel snel gezien of er iets voor me is, en ik geloof niet in dan nog even gewoon doorzoeken omdat je misschien toch iets vindt. Als er niks is, wil ik weg.
  3. Naar een museum. Soms vind ik het leuk om ervaringen te delen, maar ik ga ook naar een museum voor de stilte. En als ik iemand meeneem, is er geen stilte.
  4. Sporten. Ik zie in de gym van die groepjes van 2 dames of 4 mannen die elkaar door een training heen coachen en ik ben elke keer blij dat ik daar niet bij hoor. Als ik een trainingsmaatje had zouden we elkaar vooral thuis houden, denk ik.
  5. Series kijken op TV of DVD. Ik vind het zo vermoeiend om constant de back story uit te moeten leggen. Ik heb er zelf Wikipedia op de iPad bij voor als ik het niet snap, waarom doen anderen dat ook niet?
  6. Lange reizen maken in de trein. Ik, mijn boek, mijn thee, mijn koptelefoon, mijn reis. Ga vooral ergens anders zitten.
  7. Door de stad wandelen. Dat is wat anders dan winkelen, ik bedoel gewoon met geen reden doelloos rondlopen en naar dingen kijken. Ik zie meer als ik alleen ben, en ik hoef me geen zorgen te maken over of het nog wel leuk is voor de ander. Het is leuk voor mij, dus leuk.
  8. Werken in een café. Er zijn mensen die denken dat het handig is om dat samen met mij te doen, maar dan werken we allebei niet. Ik zit daar niet omdat ik verkommer van eenzaamheid, ik zit daar omdat ik wil werken. En als ik steeds moet stoppen omdat iemand anders (of ikzelf overigens, niks menselijks is mij vreemd) wil kletsen, dan gaat dat niet.*
  9. Boodschappen doen. Dat is ook iets anders dan winkelen. Als ik samen met iemand door de supermarkt loop, vergeet ik de helft van de dingen die ik had willen kopen en bestaat de helft van de dingen die ik wel koop uit dingen die ik niet nodig had. Als ik alleen ga, blijf ik bij de les.
  10. Brainstormen. Als ik in mijn eentje over allerlei dingen nadenk kom ik veel verder dan als iedereen door elkaar gaat zitten roepen. Dan krijg ik alleen maar hoofdpijn.

PS Ik beloof binnenkort een lijstje van dingen die beter zijn met meerdere mensen. Want anders denkt iedereen straks dat ik contactgestoord ben. Zou jammer zijn van mijn sociale leven.

* N, ik wil het best blijven proberen hoor! 😉