Lijstjes,  Rome

De 10 van woensdag

Volgende week vrijdag, heel vroeg, gaan we naar Rome. Dat betekent dat de countdown begonnen is, want ik heb tamelijk veel tijd nodig om me goed voor te bereiden. Volgende week zal ik in het kader van de 10 van woensdag een lijstje maken met voedsel- en trainingsregels die ik voor mezelf verzonnen heb, maar dit is de checklist van dingen die ik nog moet (of moest – ik ben vast begonnen) regelen voordat we weggaan.

  1. Een fitbit aanschaffen zodat ik kan bijhouden hoeveel stappen ik zet in Rome. Hoeft niet, is leuk.
  2. Verzinnen welke kleren ik mee ga nemen en zorgen dat ze schoon zijn.
  3. Ons aardige poezenvrouwtje regelen, zodat Lou en Maus ons niet te veel missen. Zij speelt meer met ze dan wij, dus dat zou goed moeten komen. En ze moet ook een sleutel hebben.
  4. Een nieuwe zonnebril kopen. De zonnebril die ik heb is op sterkte, maar het is de verkeerde sterkte. Omdat mijn ogen beter* worden.
  5. Regelen dat ik bij de sportschool onder Roma Termini kan trainen. Ik geloof dat ik het ook oprecht zou missen als ik 8 dagen niet kan fitnessen. Zo ver ben ik kennelijk heen.
  6. Nieuwe zonnebrandcrème kopen. Ik zet gelijk in op factor 50, ik ga in juni naar Kreta, dus daar zal ik me sowieso met een smeersel met de kracht van een niqaab moeten insmeren. En het weer in Rome schijnt mooi te zijn.
  7. De verschillende battery packs die ik voor mijn telefoon heb opzoeken en opladen. En de laders meenemen. En die van mijn fitbit, want anders is die aanschaf ook voor niks geweest.
  8. Een paar boeken op mijn ereader downloaden die leuk zijn om ter ontspanning te lezen maar die niet superveel concentratie vergen. Want de kans dat ik geconcentreerd met een boek aan de slag kan gaan acht ik nul.
  9. De foto’s maken (of door M laten maken) voor de PBP meting die ik moet invoeren als we in Rome zijn. Ik zorg dat ik de gewicht- en centimeter informatie bij me heb, dan hoef ik ze er alleen maar in te zetten als we daar zijn.
  10. Een afspraak maken voor een massage als we terug zijn. Want dat is de lekkerste massage van het jaar.

* ‘Ja mevrouw, dat gebeurt vaker als je ouder wordt.’ LEKKER JONGENS.