Hipsterfood

Hipsterfood

Gelukkig ben ik niet de enige die profiteert van al dat hipsterfood dat op de markt is, want ik kan het tempo waarin nieuwe superfood-repen met quinoa-kruimels in de schappen komen bijna niet bijhouden met mijn reviews. Immer geïnspireerd door SelfHelpHipster laat ik aan de hand van mijn smoelwerk zien wat ik echt van bepaalde producten vind. En dat is niet altijd even positief…

26. Conscious Organic Raw Chocolate Mint Hint, Organic Food For You

hipsterfood26Dit was een impulsaankoop (ik was in Den Haag voor iets heel anders, na een lange dag op school, en ik had gigantische honger). Na 20 minuten door de eco-supermarkt te hebben gelopen met de mogelijkheden die ik binnen de grenzen van mijn dieet voor me had, kwam ik uit op de helft van deze reep. Ik weet niet of het kwam doordat ik zo’n trek had, maar ik vond hem echt zalig. De tweede helft, die ik een week later opat, overigens ook. En die pukkel op mijn kin zat er al, die heeft niks met de chocola te maken.

27. Superbite Pause, AH To Go

hipsterfood27

Voor zowel dit als het volgende hipsterfoodproduct geldt dat ik ze als impulsaankoop gedaan heb op Amsterdam CS, toen ik met een flinke kater en een nog forser slaapgebrek op weg was naar de yoga-opleiding. Ik had niet ontbeten en vermoedde dat ik nog wel een hongerklop zou krijgen, dus ik heb geïnvesteerd in allerlei eten dat er superheilzaam uitzag. Deze bal was gemaakt van dadels, havermout, rozijnen (maar onherkenbaar vermalen dus dan zit ik er niet mee), noten, citroen, kamille en gember, waarmee ik voor zowel het superfood- als het hipstergehalte geramd zat. De smaak was prima. Ik ging niet echt uit mijn dak ofzo, maar in voorkomende gevallen zou ik er misschien nog wel een kopen. Ze zijn overigens wel behoorlijk aan de prijs.

28. innocent Smoothie Plus – Energise, AH ToGo

hipsterfood28

Toen ik mijn bekaterde en brakke karkas door die yoga-opleidingsdag gesleept had, bleek ik niet al het crisiseten en -drinken dat ik had ingeslagen al geconsumeerd te hebben, dus tijdens de terugreis kon ik nog genieten van deze supergezonde smoothie, met allerlei fruit en zaden en vitamines. Ik vind innocent een leuk bedrijf – ik ontvang hun nieuwsbrieven, en die vind ik grappig, net als de teksten op de flesjes (op de bodem staat altijd een berichtje waar ik om moet lachen, en de mededeling ‘schudden voor gebruik, niet tijdens’ maakt me ook blij), en ik vind hun producten vaak wel lekker. Zo ook deze smoothie – het zal wel suggestie zijn, maar ik merkte bij mezelf dat ik me een stuk energieker voelde nadat ik hem ophad. Jammer dat ik het half uur erna echt kotsmisselijk werd, maar dat zou ook aan de kater kunnen liggen. Lijkt me waarschijnlijker.

29. StickLebke Bio-Gemüseteemischung Rote Bete

hipsterfood29Op de eerste dag na de voorjaarsvakantie lag er een veelbelovend doosje thee in de docentenwerkkamer: het was thee die van groenten getrokken kon worden. Ik kon kiezen uit wortel-curry, spinazie, bieten en tomaten-gember. Na lang twijfelen werd het rode biet, maar ik heb daar zo’n spijt van gekregen dat ik de andere soorten geeneens getest heb. Ik vertelde aan de collega die de thee had meegenomen dat ik er gewoon geen woorden voor had; zij zei ‘kennelijk heb je er wel een gezicht bij’. De eerste live-erkenning van een face review is ook wat waard, dus we kunnen een kleine morele overwinning bijschrijven.

30. Doctor’s Orders Cranberry & Orange wholegrain seeds & oat reep, AH To Go

hipsterfood30

Weer een nieuwe hipsterreep. Ik snap echt werkelijk niet waarom er nog financiers te vinden zijn voor de zoveelste semi-geinige reep met alleen maar gezonde dingen erin, die desondanks behoorlijk calorie-rijk zijn. Ik had deze gekocht omdat ik allerlei ruimte had in mijn schema en dus wel iets lekkers wilde. De reep zag er in de verpakking lekkerder uit dan eruit, want hij leek nog het meest op zo’n Sultana met fruitvulling. Maar dan smaakte hij weer beter dan dat, al ging de claim ‘Eindelijk een reep die van alle kanten klopt’ me wat ver. Hij was ok, maar mijn repenwereld staat nog niet op zijn kop. Sorry.

Dit project gaat nog wel even verder, denk ik, want ik vind het veel te leuk om nieuwe dingen te eten en te doen alsof het voor een heel belangrijk blogproject is. Oh wacht, dat is het ook.