Lijstjes

De 10 van woensdag

Er zijn dingen die ik heel nodig moet doen, en waarvan ik weet dat mijn leven er aanzienlijk beter, leuker of gemakkelijker op zou worden als ik ze ook daadwerkelijk zou doen, maar waarvoor kennelijk geldt dat ik gewoon niet over de weerstand heen kan komen die ik voel als ik bedenk dat ik aan zo’n klus zou moeten beginnen. Vandaar nu 10 klussen waar ik hem echt niet voor omhoog kan krijgen. Omdat onderkennen wat de lijst is misschien een begin zou kunnen zijn. En voor iedere klus die ik klaar mag ik een beloning: een uur series kijken.

  1. On the road uitlezen. Ik vind het best een boeiend boek hoor, maar ik ben nu op de helft en eigenlijk weet ik het gewoon allemaal wel. Zolang ik dit niet uit heb, mag ik niet aan een nieuw boek beginnen, dus ik zal wel moeten.
  2. De troep uit de schuur wegbrengen. Je kan er je kont niet keren, van alle rotzooi die er staat, en als ik even een auto van iemand leen is het in een uurtje gepiept.
  3. De Big Green Egg schoonmaken. Ik mis barbecue-kansen omdat ik geen zin heb om de confrontatie met wat ik aantref als ik hem opendoe aan te gaan.
  4. Mijn bureau op school opruimen. Wat een bende. Ik ruim het steeds net genoeg op om het leefbaar te houden, maar er zit niets structureels aan. Dus na 2 dagen is het weer een bende.
  5. Een startpagina voor mijn nieuwe site maken en de site helemaal mooi inrichten. Op zich leuk als het af is, maar de weg erheen is lang en duister en niemand zit er op zich op te wachten.
  6. Mijn neurotische financiële Excel-bestand bijwerken. Ik heb veel geld uitgegeven en ik weet dat ik, als ik het invul, ga schrikken, dus ik wil dat moment graag even uitstellen. En met ‘even’ bedoel ik maanden. Of jaren. Maar dat kan natuurlijk niet.
  7. Mijn school- en D66mailbox legen. De inbox dan – alles verder in mapjes. Ik vind het zo prettig als ik een lege mailbox heb, maar ik heb geen zin om ze te legen. Te lang gewacht en nu is de klus te groot.
  8. Een mooi nieuw systeem verzinnen en implementeren voor mijn hardloopdata. Want die wil ik wel graag ergens bij elkaar houden. Van die dingen als 5km tijden, en waar ik gerend heb, en alles wat heus al in allerlei apps staat, maar niet bij elkaar.
  9. Achterhalen waarom mijn computer op school zo langzaam is en dat oplossen. Ik erger me echt wild aan dat ding. Als iemand ervaring heeft met slome Macs: ik hou me aanbevolen.
  10. De jurk waarvan ik maandag de naad gesaboteerd heb repareren (dat kan ik denk ik zelf) en de jurk waarvan de zoom los zit laten repareren (ik heb wel een naaimachine, maar dit lijkt me een klus die ik beter kan uitbesteden). Al met al 20 minuten inspanning. Maar het doen: ho maar.