Lijstjes

De 10 van woensdag

Het wordt langzaam zomer. Voor mijn gevoel iets te langzaam, maar goed, laten we ons voordeel pakken waar we het kunnen krijgen: ik heb al zeker 24 uur geen bui meer op mijn harsens gehad en het ziet er zowaar naar uit dat dat de komende dagen ook niet gaat gebeuren. Dat zou mooi zijn, want ik heb nogal wat plannen waarbij ik het graag droog zou houden. Hier mijn 10 belangrijkste redenen om blij te zijn dat het zomer wordt.

  1. Ik vind het superleuk om te hardlopen, maar niet in de regen.
  2. Vrijdag ga ik met mijn PBP-vriendinnen naar Rrrollend Leiden, een foodtruck festival, en dat is een stuk leuker als het niet hoost.
  3. Op terrasjes zitten met koffie, of Cola Light, of gintonix. En een boek. Dat is toch wel een van de mooiste dingen die er zijn.
  4. Als het niet regent zit mijn haar echt veel beter. Misschien wel oppervlakkig, maar het is zo.
  5. Ik heb allemaal mooie nieuwe zomerkleren (de zomergarderobe was nog niet aangepast aan het nieuwe lichaam, maar nu wel) en die wil ik gewoon heel graag aan.
  6. Zodra ik mezelf gemobiliseerd krijg om de Big Green Egg schoon te maken: lekker koken op het ei. Ja, er zit een klep op en het kan ook best als het niet zo warm is. Maar dat is gewoon minder leuk.
  7. Zaterdag is het Museumnacht in Leiden. Ik heb daar heel veel zin in, want los van de programma’s binnen is het ook leuk om ‘s avonds door de stad te wandelen, en al helemaal als dat niet in een dikke jas hoeft.
  8. Ik drink sowieso elke ochtend koffie met M, maar de dagen waarop we die koffie in onze mega-tuin kunnen genieten beginnen toch net een stukje vrolijker dan binnen op de bank.
  9. Fruit is minder duur. Ik heb op zich geld zat, dus het is niet echt een probleem, maar ik baal ervan als ik €2,50 mag betalen voor een doosje blauwe bessen. Doe mij maar zomers ramsjfruit bij het sluiten van de markt.
  10. Iedereen is vrolijker. Oh, en zoals ze op gofugyourself.com altijd zeggen: ‘Everybody looks better in sunglasses.’