Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vrijdagavond heb ik met L een voor ons nieuw restaurant gecheckt, Bar Bruut, waar we een heerlijke kikkererwtensalade met feta hebben gegeten als voorgerecht en daarna een hamburger (L) en een spies met kip (ik), die ook prima waren. De gintonix met Saffron Gin waren ook zeer de moeite waard.

Horen: vrijdag had ik een raadswerkbezoek, wat betekende dat ons een keuzeprogramma werd aangeboden langs allerlei aspecten van de stad. Ik heb een lezing gehoord over retail, een verhaal over een nieuwe parkeergarage, een over de nieuwe bioscoop, over de T-Rex, over Museum Boerhaave en over Theo van Doesburg. Kortom, heel veel nieuwe informatie. Er gebeurt veel in de stad.

Ruiken: parfum van de week was Gris Clair van Serge Lutens, een parfum dat ik heb gekocht in de hoop naar lavendel te kunnen ruiken zonder oma-associaties. Ik weet niet per se of het gelukt is, maar het is kennelijk zo’n subtiele lucht dat niemand het is opgevallen dat ik hem droeg, inclusief ikzelf. Subtiel is prima, maar dit was onopvallend.

Zien: ik heb deze week 2 films gezien: Hail, Caesar! in het kader van de LIFF Summer Specials, die ik echt heel erg leuk vond, en X-Men: Apocalypse, in het kader van mijn guilty pleasure Superhero Movies in 3D, die ik gewoon prima in het genre groot, overweldigend en met heel veel special effects vond, maar ik moet wel bekennen dat ik zo onderhand op zoek moet naar een website waarin al die X-Men toestanden even worden uitgelegd, want qua chronologie zijn ze mij echt kwijt.

Voelen: ik ben heel erg trots op mezelf, want gisteravond heb ik samen met M de 5 km gelopen, en hoewel mijn tijd een beetje teleurstellend was (3 seconden onder mijn beste tijd), heb ik het  eigenlijk heel goed gedaan, want het was ontzettend druk en als er niet steeds allerlei vriendinnenclubjes breeduit over de hele straat hadden gelopen zodat ik er niet langs kon had ik zeker wel een PR gerend. Bovendien ben ik 294ste van de 707 deelnemende dames geworden, dus dat is linkerrijtje. Oh, en M kwam ruim een minuut na mij binnen.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.