Praatjes

Ziek

Ik ben ziek. Ik ben geslagen door een doodordinaire verkoudheid, maar ik ben zo zelden ziek dat ik mij het recht voorbehoud om, als het een keer gebeurt, er een drama van te maken op het niveau van La Bohème: hoesten, proesten, snotteren, en vooral heel intensief klagen. Toen ik wakker werd voelde ik me al beroerd, maar de campagne wacht op niemand, dus ik stond al om 7.30 in mijn onflatteuze jas in de snijdende poolwind forensen te spammen op het station – en dat was eigenlijk best gezellig, want mensen namen geïnteresseerd onze folders aan en er was een flinke groep enthousiaste D66’ers.

IMG_3717

Maar toen de landelijke campagnebus wegreed en het warme gevoel van succesvol spitsflyeren wegebde, bleek dat de verkoudheid niet bepaald geweken was en dat naar Amsterdam afreizen voor een hard-core yogales geen goed idee zou zijn. Sterker nog, ik kon mijn karkas nog net via de Jumbo (voor een net perssinaasappels) naar huis slepen. Gelukkig was M bereid een sapje voor me te maken en kon ik de rest van de dag met een grote trui en Uggs aan (ja, sorry) achter de laptop en de televisie doorbrengen.

Voordeel van dit alles was wel dat ik thuis was om allerlei pakketten in ontvangst te nemen: mijn verkiezingsflyers (die gisteren al bezorgd hadden moeten worden, maar dat was niet gelukt, omdat ze ‘fysiek niet waren aangetroffen in het depot’ – geen idee wat dat betekent, maar de mevrouw van DHL zei het zo stellig dat ik niet in discussie ben gegaan), een grote doos met heilzame superfoods (een dag te laat, als ik mijn conditie zo overzie) en tot slot, volledig onverwacht, een prachtige KeepCup van de firma Wellicious, bij wie ik al mijn uiterst verantwoorde yogakleding koop, met een kaartje om mij te bedanken voor mijn ‘loyalty’ (een mooi eufemisme voor ‘idioot veel geld in 2 jaar’).

IMG_8789

Ik hou er helemaal niet van om ziek te zijn – los van het feit dat niemand geniet als er 200 liter snot per uur uit zijn neus loopt, merk ik dat ik erg rusteloos word van geen energie hebben. Maar als er sapjes voor me geperst worden en mensen allerlei leuke pakketjes langs brengen kan ik me er best even naar schikken. Een dagje pas op de plaats is misschien niet zo heel erg. Maar dan moet het wel klaar zijn!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.