Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: met mijn adoptie-tutorleerling Vera het eerste ijsje van het jaar (hazelnoot-schuim, pure chocolade en witte chocolade bij Zinn in Voorburg) en de eerste cronut van mijn leven. En ook de laatste, want al vond Vera het een ’try before you die’-ervaring, hoef ik dat echt niet nog een keer mee te maken. Een liefdesbaby van een doughnut en een croissant, met zoete meuk erin. Wat een viezigheid.

Horen: terwijl ik op dinsdagavond oudercursus stond te geven op school was er een repetitie van een orkest en een koor. Ze speelden Mahler 2. Dat ken ik verder niet, maar klonk best leuk, zo door de Latijnse grammatica heen.

Ruiken: gisteren heb ik asperges gegeten met M, T en A (D66 vrinden). En dat ruik ik vandaag.

Zien: ik heb de documentaire ‘Martin Bril – Enfin’ gekeken. Erg mooi en eerlijke documentaire, en zeker een aanbeveling. Hij staat ook op Uitzending Gemist, dus wie hem nog niet gezien heeft, kan dat alsnog doen.

Voelen: na een tweedaagse intensieve yogaworkshop voel ik vooral mijn buikspieren. Als ik zit, als ik fiets, als ik lach en als ik hoest. En ik maar denken dat het goed voor me is, die sport.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.