Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb de ‘Oathie’-bagel bij Bagels & Beans ontdekt. Dat is een bagel die geïnspireerd is op de voedselzandloper, dus die mag ik. En is gelijk mijn nieuwe obsessie. Ik heb hem maandag en vrijdag gegeten en zou er het liefst elke dag een halen. Zaterdag caterde ik een borrel en buffet met allerlei tapas en Spaanse gerechten – en je moet natuurlijk alles proeven wat je opdient… Het hoogtepunt van de smaakweek was dat ik toen ik zaterdag thuis kwam een fles gin cadeau bleek te hebben gekregen van een bevriende slijter, om te vieren dat ik hoogstwaarschijnlijk snel in de raad kom, een hele lekkere Oostenrijkse.

Horen: in het Stedelijk was een soundtrack bij de Marcel Wanders-tentoonstelling. In eerste instantie vond ik het wel bijzonder, op een gegeven moment begon het me tegen te staan en iets later had ik het er helemaal mee gehad. Maar dat zou ook gewoon aan mij kunnen liggen.

Ruiken: vooral veel koffie. Ik mag van de zandloper 3 koffie per dag, en meestal kom ik daar niet aan, omdat de koffie op school zo smerig is. Maar deze week had ik de cafeïne hard nodig, dus ik heb elke dag de volle 3 eenheden koffie genoten. En als je er eerst uitgebreid aan ruikt, lijkt het toch een beetje of je meer koffie krijgt!

Zien: het was weer een culturele week: woensdag een op zich teleurstellende en helemaal niet zo grappige Sara Kroos, donderdag het Stedelijk Museum en ‘Who’s afraid of Virginia Woolf?’. Ik heb nieuwe interessante mensen gesproken, vanwege de cultuurportefeuille. En kuikens, die zijn er nu ook!

Voelen: ongeveer de hele week zenuwachtig, omdat ik me heb aangemeld voor ‘Echt gebeurd’. Op maandag moest het verhaal af en op vandaag is de opvoering. Dus dat neemt toch een beetje je emotionele week in bezit.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.