Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: ik heb een mooie côte de boeuf bereid op de Big Green Egg, op de manier die ik op een cursus bij Las Palmas heb geleerd. Altijd goed, en heel erg lekker. Net als de groene asperges, babycourgettes en -venkels die ook meegegrild werden.

Horen: vrijdag bezocht ik met M en B de Leidse Olympus, en daar hoorde ik Ilja Leonard Pfeijffer voorlezen uit het laatste boek van Thomas Blondeau, en Herman Brusselmans uit zijn eigen oeuvre. En er was ook muziek: chansons van Wende Sneijders en de postcoïtale soft-jazz van Roos Jonkers. De literatuur lag me aanzienlijk meer dan de muziek, overigens.

Ruiken: mijn moestuintje. Althans, de 2,5 tomatenplant in mijn moestuintje, want die heb ik nu dan toch eindelijk netjes neergezet. En tomatenplantjes blijken naar tomaat te ruiken. Dat wist deze stadstuinier nog niet – maar nu wel!

Zien: ik ben met B naar de tentoonstelling Leve de mens! in het Museum Volkenkunde geweest: prachtige foto’s van inheemse volkeren, van Kazakken tot Terschellingers. Ook de vormgeving van de tentoonstelling vond ik indrukwekkend.

Voelen: vrijdagnacht dronk ik iets te veel, of eigenlijk veel te veel, in de Burcht met allerlei nieuwe en oude vrienden. Bij de Burcht wordt het altijd te laat, en dat was nu een beetje problematisch, omdat ik zaterdag vroeg op moest voor de yoga-opleiding. Dat kwam dus neer op met de pest in het lijf en pijn aan mijn hoofd mijn karkas naar Amsterdam slepen.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.