Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: zaterdag ging ik met N en B naar Rotterdamse Oogst, een markt met allerlei lokale producten. Ik at daar een uienstoof met varkenswang, proefde kaas en worst en dronk een fles perensap leeg. En voor maandag nam ik worsten mee van Wild Vleesch (wat een ontzettend smerige bedrijfsnaam is dat) – ik ben benieuwd.

Horen: Adam Cohen, inderdaad de zoon van, heeft een nieuw liedje, dat ik gratis kon downloaden via zijn Facebook-pagina. Het heet ‘We go home’, het is niet het beste liedje dat ik ooit gehoord heb, zelfs niet het beste liedje dat ik ooit van hem gehoord heb, maar ik vind het wel mooi, en ik heb zin in de nieuwe cd. Even geduld tot september.

Ruiken: het geurtheater bij de voorstelling ‘De hoop van Leiden’ was echt nieuw voor me. Ik had mijn hand opgestoken bij de vraag wie er een gevoelige neus had, en dat heb ik geweten, want ik mocht de keuze maken tussen twee geuren die achteraf de manier waarop de hoofdpersoon zou sterven verbeeldden. Ik koos voor zware kettingen, asfalt, banden en vrachtwagens, allemaal samen in een fles.

Zien: bij een werkbezoek aan Museum Boerhaave zag ik een schitterende presentatie in en van het anatomisch theater. Ik vond het zo mooi dat ik uit enthousiasme applaudisseerde toen het was afgelopen. Iedereen moet dit echt zien.

Voelen: M en ik hebben eerste Pinksterdag in de sauna in Bleiswijk doorgebracht. Dus ik heb allerlei temperaturen gevoeld, en de gunstige gevolgen van een hot stone massage en een hoogst noodzakelijke gezichtsbehandeling. Wat een mooie manier om een zondag te besteden.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.