Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: nog 2 nieuwe restaurants: Kip in Rotterdam, met Bas – we wilden gewoon spareribs eten, maar het restaurant dat we daarvoor hadden uitgezocht was dicht, dus dan moet je wel een drie gangen verrassingsmenu met wijnarrangement in een sfeervolle stadstuin nemen, toch? En Victor Russo’s Osteria in Leiden, veel over gehoord, maar nog nooit geweest. We zullen er vaker komen, denk ik.

Horen: ik heb nog steeds Word Crimes van “Weird Al” op repeat op Spotify. Nog even en ik ken het gewoon helemaal uit mijn hoofd. Zaterdag was ik op Puur, een festival op de Vlietlanden, waarover maandag meer, maar daar hoorde ik veel (voor mijn doen) nieuwe muziek. En vandaag in Walibi, en daar is een boel gekrijst.

Ruiken: er zitten weer een boel kazen in de kaasla. Heerlijk. Als ik de koelkast open doe, ruikt het enorm veelbelovend. Komt goed uit, want ik ben weer eens aan de lijn, en dan kan een mens veel troost ontlenen aan de geur van kaas.

Zien: ik doe verwoede pogingen om de aflevering van Zomergasten met Freek de Jonge op Uitzending Gemist te kijken, maar de halve week was de stream ‘missing’, en nu heb ik er weinig zin meer in. Vanavond is alweer de volgende aflevering, dus het wordt sowieso maar de vraag of ik dit jaar alle afleveringen kan zien.

Voelen: de eerste week van de vakantie breng ik doorgaans huilend op de bank door. Dat lukte deze week niet, omdat B en M keihard aan de slag waren om de schuur voor mij op orde te brengen. Dus ik moest nog even doorzetten, en dat is, op een enkele pissige uitval na, gelukt. En het was al met al best gezellig.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.