Cultuur,  Muziek

Puur

Zo kom ik nooit op een muzikale manifestatie in de open lucht, zo bezoek ik er 2 in 7 dagen. Vorige week was ik op Werfpop, daar sprak ik een van de organisatoren van het Puur Festival, die mij zei dat ik daar ook van harte welkom was. Dat soort uitnodigingen moet je natuurlijk nooit afslaan, en gelukkig scheen de zon, dus ik ben zaterdag naar de Vlietlanden getogen om eens even uitgebreid te genieten van een buitenfestival met strand. In de stralende zon gelukkig, want de organisatoren leken ondanks het weerbericht toch prachtig weer te hebben geregeld. Toen ik aankwam was het gezellig druk bij de ingang, en ook op het terrein waren veel mensen die het allemaal enorm naar hun zin hadden. Maar hoe kan het ook anders? Drie podia, altijd een bar op loopafstand, plenty rollende keukens met allerlei lekker eten en drinken, overal zitzakken en je kon zelfs een waterpijp roken.

20140728-154649-56809575.jpg

De jeugd van de festivalgangers was opvallen: ik denk dat ik van ongeveer 90% van de aanwezigen de moeder zou kunnen zijn, misschien als ik een tienersletje was geweest zelfs wel van 95%, dus ik voelde me niet bepaald op mijn plaats daar. Bovendien was de muziek veel te hip voor mij (ik denk dat het een soort techno-dance-house-achtig iets was, maar ik ben oprecht niet thuis in het genre – bovendien snap ik niet wat de toegevoegde waarde van livemuziek is als het toch allemaal elektronisch is) en oh ja, ik dans dus niet. Niet dat al die mooie jonge mensen er behoefte aan leken te hebben dat die oude vrouw zich even ritmisch ging staan manifesteren overigens, maar mijn eigen schroom werkt verlammend genoeg. En dan kan ik het wel op de leeftijd steken, maar terwijl ik op een zitzak zat en bekeek hoe iedereen genoot van het gebodene, bedacht ik me dat ik ook op mijn 19de helemaal niet hip genoeg was voor dit soort festivals. Met de kennis van nu kon ik wel met veel plezier observeren dat het voor de doelgroep gewoon een ontzettend vette (maar misschien is er inmiddels een ander bijvoeglijk naamwoord dat gaafheid uitdrukt) middag en avond is geweest, op een festival dat echt iets nieuws toevoegt aan het Leidse cultuuraanbod. Ik hoop maar dat er nog vele Puurs zullen volgen!

20140728-154649-56809821.jpg