Kleren,  Lijstjes,  Onderwijs,  School,  Schrijfwaar,  Spullen,  Werk

De 10 van woensdag

Volgende week mag ik, nou ok, moet ik weer naar school, en omdat ik mezelf altijd het best kan oppeppen door een of meerdere rondjes virtueel shoppen, heb ik hier de 10 items die ik absoluut nodig heb om er een geslaagd schooljaar van te maken. Een deel van de spullen (de eerste 5 op dit lijstje) heb ik al, voor een deel is het een kwestie van tijd.

  1. Een knalroze Lamy vulpen. Ik heb er al een boel, maar deze had ik nog niet. Nu wel.
  2. Bij de knalroze Lamy vulpen behorende knalroze inkt. Niet voor in de vulpen, want daar gaat voorlopig zwart in, maar voor in een van mijn andere vulpennen. Ik denk dat ik er een knalgele voor ga opofferen. De inkt heb ik in elk geval binnen, en dan kan ik naar hartelust markeren en nakijken.
  3. Een nieuwe agenda. Naast mijn digitale agenda houd ik ook een papieren agenda bij, zodat ik naast de afspraken ook mijn to do-lists kan zetten. Ik heb gekozen voor een Moleskine (doe ik altijd), maar voor de verandering geen zwarte of rode, maar een Petit Prince-versie. Ik heb de afgelopen week als een enthousiaste brugklasser al mijn afspraken erin gezet, en nu ben ik uitgeput.
  4. Een nieuwe bril. Omdat ik me steeds voorneem dat ik mijn bril ook op ga zetten in de klas, zodat ik niet helemaal afgeleefd thuis kom na een dag lesgeven. Dat kom ik toch wel, maar misschien is het fijn als dat niet komt doordat ik mijn best moet doen om de leerlingen te zien. Ik heb hem al besteld!
  5. Een superhandig lesplanboek. Ik heb natuurlijk de roze gekocht. Ik hoop altijd dat ik in het nieuwe schooljaar een superefficiënte docent word, die alle lessen netjes plant en alles bijhoudt. Misschien lukt het dit jaar met dit boek.
  6. Potloden waarop staat ‘What would Joan Holloway do?’. Ik ben enorm fan van Joan Holloway uit Mad Men, vooral omdat ik er graag zo uit zou zien, of in elk geval al haar kleren wil, maar ze is ook gewoon heel grappig en stijlvol en beheerst, en dat laatste heb ik weleens nodig. Dus misschien is het goed als ik mezelf eens in de zoveel tijd die vraag stel.
  7. Een Good Grammar Is Sexy-tas. Sorry mensen, ik ben een taaldocent, ik hou van tassen, ik heb dit nodig. Geen idee waarvoor, ik heb meerdere prachtige schooltassen, maar zoiets kan ik toch niet laten lopen?
  8. Een zilveren armband die je ook kunt gebruiken om drank in te doen. Lijkt me bloedstollend praktisch voor een docent.
  9. Een mooie etui voor al die pennen van me. Ik denk aan deze, of deze. Maar ik wil denk ik het liefst een van deze. Of deze. Ja die. Of ik denk er nog heel even over na.
  10. Een vestje. Gewoon omdat ik vind dat ik als juf een vestje moet hebben. En een pencil skirt erbij, voor het totaalplaatje. Want waarom zou je er niet uitzien als een juf uit een soft-erotische b-film?