Eten,  Kroketten,  Vakantie

Weekendje weg

We zijn deze zomer niet op vakantie gegaan. In eerste instantie was dat ook geen ramp, het was hartstikke lekker weer in juli, dus we konden zonder een stampvol Schiphol te trotseren prima in de zon zitten en barbecue-en, en daar kwam nog bij dat er eigenlijk geen plaats was waar we heen wilden op vakantie. Maar inmiddels heb ik het vooral koud de hele tijd, waardoor ik op zich best 2 uur in de rij zou willen staan met ordinaire proleten, als ik daarna maar, desnoods voor een half uur, van dat eeuwige kippenvel af zou zijn. Helaas, het mag niet zo zijn: we kunnen niet meer weg, alle recessen eindigen volgende week, dus we moeten gewoon aan de slag. M bereidt zijn colleges voor, ik schaf nieuwe pennen aan, en zo raken we beiden op ons eigen manier klaar voor het academische en politieke jaar.

IMG_0980Gelukkig hadden we onszelf wel nog een weekend Maastricht gegund. Dat was voor een deel noodzakelijk, want wij gaan daar allebei naar de kapper (in Leiden is natuurlijk veel te praktisch) en bovendien had M nog geen kennis gemaakt met Louis, en voor een deel gewoon leuk, want het is altijd fijn om in Maastricht te zijn: ik kan daar uitstekend geld uitgeven, we hebben daar een stamcafé (Falstaff op het Amorsplein), er is meestal wel een mooi nieuw hotel om te testen, iedereen is er aardig, het is daar meestal een of twee graden warmer dan in Leiden en het eten en drinken gaat in Maastricht vaak heel goed. Dit keer had ik een kamer gereserveerd in hotel Trash Deluxe, we gingen, geïnspireerd door een laaiend enthousiaste recensie in de Volkskrant, eten bij Marres Kitchen, en we hadden op zaterdag een date met Louis (zijn ouders mochten ook mee) en op zondag met mijn moeder, want die schijnt haar dochter ook weleens te willen zien. Bovendien had ik een snackbar, oh nee, in Limburg heet dat een frituur, gevonden waar ze bijzondere kroketten hadden, dus dat moet haast wel een geslaagd verblijf worden.

IMG_0981In de praktijk ging het niet allemaal even goed. Om te beginnen had het de Nederlandse spoorwegen behaagd werkzaamheden aan het spoor uit te voeren (dus moesten we met de bus van Sittard naar Maastricht) en was het ook in Maastricht hartstikke koud, maar dat mocht de pret niet drukken: we aten allebei een kalfszwezerikkroket, ik nog een zes-kazenkroket en M een friet met ‘zure’ mayonaise. Allemaal erg lekker. We hadden een prachtige kamer in het hotel, maar daar bleken we de volgende dag om 10.30 te moeten uitchecken, iets wat ’s avonds natuurlijk geen probleem is, maar de hele ochtend staat in het teken van die idioot vroege tijd. Het restaurant was op zich wel ok, maar niet meer dan dat. Daar staat tegenover dat het ontzettend gezellig was, M en ik vermaken ons samen meestal prima, zondagochtend zaten we zalig op een terras te lezen, en de sessie in de kroeg met Louis was ook heel leuk. Ons beider haar zit weer voortreffelijk, M heeft een nieuw overhemd en ik een nieuwe mascara. En dit weekendje weg voldeed volledig aan de belangrijkste eis die je aan een vakantie kunt stellen: dat je er even helemaal uit bent. Heerlijk!