Lijstjes

De 10 van woensdag

Ik heb onlangs mijn handtassen opgeruimd. Nou heb ik nogal wat handtassen, die allemaal aan dezelfde eisen voldoen: ze moeten groot genoeg zijn om er minstens twee boeken, drie opschrijfboekjes, mijn mega-portemonnee, mijn koptelefoon en een flinke fles water in te doen, maar wel nog een beetje elegant. Gelukkig is mijn idee van elegant niet per se die van anderen, dus dat lukt meestal wel. Desondanks kom ik vaak spullen in mijn tassen tegen waarvan ik echt oprecht geen idee heb waarom ze daarin zitten. Meestal laat ik ze overigens in de tas zitten, want je weet maar nooit.

  1. Een dobbelsteen. Die heb ik een keer in een Thais restaurant gevonden, dat weet ik dan weer wel. Ik kan me niet herinneren wanneer ik hem ooit nodig heb gehad, maar goed.
  2. Een voetballetje van chocola. Vieze melkchocola vermoed ik, maar daar gaat het niet om: hij bleek heel handig toen B een huis wilde kopen en een balletje nodig had om te kunnen controleren of de vloer recht liep.
  3. Het plugje dat de catbastards van mijn koptelefoon af hebben gekluifd. Ik had hoop dat hij nog te repareren was, maar die was ijdel.
  4. Theezakjes. Als je bij Starbucks een thee in maat emmer bestelt, krijg je 2 theezakjes. Ik gebruik er een, en doe de andere in mijn tas. Voor tea emergencies, en die heb ik op zich best vaak.
  5. Aanstekers. In sommige tassen zitten er 3, in andere tassen 0. En die laatste tassen heb ik altijd bij me als ik een vuurtje nodig heb.
  6. Paracetamol en diclofenac. Is nog uit de hernia-tijd, toen heb ik de doping over de tassen verspreid, maar ik slik ze al lang niet meer. Wel handig om te weten dat ik mezelf op ieder gewenst moment pijnvrij zou kunnen krijgen.
  7. Monstertjes van huidverzorgingsproducten. Als ik nagellak koop, mijn favoriete impulsaanschaf, neem ik nooit een plastic tasje, want er is in mijn tas heus wel ruimte voor zo’n klein flesje. En als ik dan een monstertje krijg, gooi ik dat ook in mijn tas. Die blijft daar dan maanden in. Handig, voor als ik ineens constateer dat ik rimpels heb.
  8. Lippenbalsem. Op zich hoort dat in een handtas, al vraag ik me af of het echt nodig is om er per tas 2 à 3 te hebben. Zeker als je het nooit gebruikt.
  9. Een vulpen en een vulling, maar gek genoeg is die vulling nooit in de kleur die ik voor de betreffende vulpen nodig heb. Jammer is dat eigenlijk.
  10. Pleisters. Ik ben best onhandig, dus ik ben meestal wel blij als ik van ergens in mijn tas een decoratieve pleister kan opdreggen om de wond sierlijk af te dekken. Je kan je afvragen of dat wel hygiënisch is, maar over die vraag houd ik mijn kop graag nog even in het zand.