Awesome-lijst,  Lijstjes

De 10 van woensdag

Stel, ik had een onbeperkt budget. En onbeperkt de tijd. En M ook. Welke 10 dingen zou ik dan doen?

  1. Eerst een week op een eiland in de zon zitten en boekjes lezen. Althans, in de zon: ik in de schaduw, M in de zon.
  2. Of misschien eerst alle delen van mijn lichaam die ik niet zo mooi vind maar waarvoor geldt dat ik te lui ben om ze eraf te trainen cosmetisch laten fixen. Ja, want dan staat die bikini me extra goed.
  3. Een heel erg leuk feest geven met heel veel eten en drinken voor al mijn vrienden. Vooruit, de vage kennissen mogen ook komen. Maakt het uit, ik heb een onbeperkt budget.
  4. Oh en dan heb ik een supermooie jurk nodig. En die ga ik dan in New York kopen, met M en dan mag hij nieuwe laarzen uit die winkel waar hij graag laarzen koopt (wat zal ik zeggen – we gaan in Maastricht naar de kapper en M koopt laarzen in New York. Dinky’s. Inderdaad).
  5. Trianon, de mooiste bioscoop in Leiden, afhuren voor een filmfestival van een week, waarin alleen maar jaren ’80 films worden gedraaid. The Breakfast Club, Ferris Bueller’s Day Off, The Goonies. Gratis voor wie wil. Maar wel met een popcornverbod, want dat spul STINKT.
  6. Naar Parijs gaan voor de Jeff Koons-tentoonstelling. OK, dat is misschien zo ook wel haalbaar. Maar toch, het staat bij dezen in het fantasielijstje.
  7. En als ik dan toch bezig ben: slapen in het Kruisherenhotel in Maastricht. Blijft een droom. Ze staan gewoon op booking.com, maar om de een of andere reden reserveer ik altijd een ander hotel in Maastricht.
  8. Een ontbijtcafé beginnen in het centrum van Leiden, met bediening in pyjama’s en een handig lijstje waarop je je ideale ei kan samenstellen. Het heet Goeiesmorgens en ik heb alles al uitgedacht. Alleen nog die financiëring.
  9. Of een foodtruck. Die zijn ook mooi. En dan rondrijden en mensen blij maken met lekker eten. Want dat is het mooiste wat er is.
  10. En als ik al die dingen gedaan heb, wil ik nog een week met M op een eiland in de zon zitten en boekjes lezen. Dat hebben we dan denk ik wel verdiend.