Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: mijn dinsdag en woensdag beginnen zich volgens een vast format te ontwikkelen: ik ontbijt met soya-yoghurt met fruit en goji-bessen, dan eet ik op school in de pauze een stukje pure chocola (nog steeds gesponsord door B) en een appel, de lunch is een quinoa-salade van Albert Heijn (met groente), dan eet ik later op de dag nog een gekookt ei, en als ik thuiskom misschien nog iets in de groente-sfeer. En dan natuurlijk gewoon het diner. Ik voel me er wel bij, dus dat is heel wat waard.

Horen: ter voorbereiding van het concert waar ik vrijdag naartoe ben geweest (waarover binnenkort meer), heb ik me verdiept in het oeuvre van Neil Diamond. Dat is best corny. Maar aan de andere kant: het blijft wel lekker hangen in je hoofd.

Ruiken: vandaag kwam G eten. Over het menu later ook meer, maar voor nu kan ik zeggen dat mijn huis al in tijden niet meer naar zoveel verschillende dingen heeft geroken. Heerlijk.

Zien: donderdag ben ik met M naar het Stedelijk Museum geweest, naar de tentoonstelling ‘Bad Thoughts’. En op vrijdag kreeg ik als raadslid een Visitor’s Journey door de stad aangeboden, om Leiden een keer vanuit het perspectief van een toerist te bekijken. Die mensen boffen maar.

Voelen: ik ben echt zo moe als een hond. Ik heb 3 klassen die elk uit minimaal 25 kinderen bestaan, en een groot deel van die kinderen ken ik niet. Dat is verder prima, maar dat zijn nogal wat nieuwe gezichten om in me op te nemen. Ik geloof wel dat er een boel leukerds bij zitten, dus als ik ze straks allemaal ken, vind ik het vast heel leuk.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.