Zindag

Zondag zindag

Even de week evalueren – en omdat ik van categoriseren houd, doe ik het nu op basis van zintuigen!

Proeven: vrijdag ben ik met B meubels gaan shoppen en toen heb ik weer eens ouderwets een Ikea-hotdog gegeten. Dat blijkt ook weer zo’n ding dat in theorie veel lekkerder is dan in de praktijk. Maar goed, nu is de fantaseren over de hotdog-cyclus weer gereset: ik denk er nu 3 maanden niet aan, en dan wordt het verlangen steeds groter, tot ik er niet meer tegen kan, er een eet en dan weer teleurgesteld ben. Overigens heb ik deze week ontzettend veel junkfood gegeten, omdat het zo druk was. Daar gaat een mens zich niet beter van voelen.

Horen: maandag kwam de nieuwe cd van Adam Cohen (inderdaad, de zoon van) uit, en die heb ik op repeat gehad tot vrijdag de nieuwe cd van Leonard Cohen (inderdaad, de vader van) uitkwam. Allebei prachtig. Ome Leonard is overigens 80 geworden vandaag, iets dat hij gaat vieren door weer te gaan roken. Gelijk heeft hij.

Ruiken: op de Nacht van Kunst en Kennis, waarover morgen weer, pakte ik nog een keer het geurtheater van de voorstelling ‘De hoop van Leiden’ mee. Weer heel bijzonder.

Zien: ik heb net de documentaire Whatever forever gekeken, over Douwe Bob en zijn pa. Omdat het zondag is en ik een middagje vrij heb genomen. Zeer het kijken waard, ook als je geen fan bent. Het is namelijk gewoon een goeie doc. En nu heb ik zin in IDFA.

Voelen: na een extreem volle week ben ik nog vermoeider dan vorige week. Aan de andere kant: ik heb ook ontzettend veel gezien en gedaan, dus ik voel me ook heel tevreden. Ik denk dat ik dat alles ga vieren door lekker in bad te gaan liggen lezen. Want daar ben ik niet aan toegekomen deze week.

De zindag is geïnspireerd op de Friday Roundups op de blog van Rosie Molinary, die die weer geïnspireerd heeft op die van Teacher Goes Back to School, die die ook weer op iemand geïnspireerd heeft. Maar op het internet is uiteindelijk niemand origineel.