Lijstjes

De 10 van woensdag

Omdat een vakantie geen vakantie is als ik er geen to do lijstje van heb gemaakt: de 10 dingen die ik in de herfstvakantie wil doen.

  1. Een dagje sauna met M. Massages, facials, noem maar op. Zondag gedaan.
  2. Naar minstens 1 film. Gisteren The 100 foot journey gezien, misschien bezoek ik vrijdag nog een film.
  3. Minstens 1 museum bezoeken. Gisteren was ik in Boijmans, dus die is ook in the pocket.
  4. De skireis die ik in december met vrinden ga maken coördineren. Helmen, schoenen, ski’s en lessen zijn geboekt voor degenen die daar gebruik van willen maken. Voor mezelf heb ik een e-reader, een trui met een ijsbeer erop en een rok met pinguïns geregeld. Nu nog even de rekening betalen en we zijn er helemaal klaar voor.
  5. Weer gaan hardlopen. Dit heb ik een tijdje gedaan, en het heeft een heel gunstig effect op mijn gewicht. En ook wel een beetje op mijn energieniveau. Ik heb dus weer eens de Couch to 5k-app gedownload, en ik heb deze week al 2 sessies van week 1 gedaan. Ik kwam verder dan de vorige keer in week 1, dus ik vind ineens dat het allemaal wel meevalt met die slechte conditie. Maar ik blijf volhouden.
  6. De achterstallige mail doen. Geen glamour, geen sensatie, maar hard nodig. Er zijn mensen die op het antwoord op een vraag zitten te wachten. En ik heb het antwoord. Ik ben nu op de helft van de inbox.
  7. Naar het concert van Elvis Costello. Vanavond!
  8. Naar de lezing die M houdt in het kader van een congres dat hij mede-organiseert. Vroeger, toen ik nog wetenschapper was (mijn proefschrift is inmiddels via de koelkast naar de diepvries gegaan, alwaar het door een ijsmonster is opgegeten), had ik het hele congres bijgewoond, maar dat gaat me nu te ver. Omdat ik zo trots ben op M wil ik hem wel in actie zien.
  9. De floordrobe die ik heb aangericht opruimen en mijn winterkleren activeren. Ik doe straks nog even fase 1, fase 2 is voor het weekend.
  10. Slapen. Heel veel slapen. Ik ben inmiddels zo goed uitgeslapen dat ik voor de wekker wakker word omdat mijn onderbewuste zich verveelt en geen dromen meer kan verzinnen, dus dat gaat goed. Nog een paar nachten vroeg naar bed en ik ben de hele maand november onstuitbaar. En dat is, gezien het drukke programma voor die maand, maar goed ook.