Bloggen

Sorry

Ik heb een tamelijk strak schema waarmee deze blog tot stand komt. Op maandag doe ik het merendeel van het schrijven – dan schrijf ik in elk geval het stuk van maandag, en dan zet ik de rest (het lijstje van woensdag, het plaatje/filmpje van donderdag en de tekst van vrijdag) in de grondverf. En als ik dan extra geïnspireerd ben, maak ik nog wat extra posts aan voor het geval ik later minder te schrijven heb. De zindag schrijf ik sowieso op zondag, want het is een beetje lastig evalueren als je halverwege de week bent. Sinds het starten van flauwekulletjes gaat het volgens dit schema eigenlijk wel prima, maar ik constateer nu dat het vrijdag is, dat ik over 26 minuten de deur uit moet, dat ik net uit de douche kom en dus mijn haar nog moet föhnen en mijn nagels moet lakken (ik ga namelijk vandaag B helpen verhuizen, en daar moet ik natuurlijk fabulous voor zijn), en dat ik hoegenaamd helemaal nada aan blog voor deze dag op voorraad heb.

Niet dat er niks te schrijven zou zijn geweest. Ik ben de afgelopen twee dagen twee keer naar de bioscoop geweest: Gone Girl (heel spannend, maar het boek was beter) en Locke (echt ontzettend bijzonder, 1 acteur in de auto en al het drama voltrekt zich via de handsfree set), en daar had ik best wat uitgebreidere recensies van kunnen schrijven. Gisteren was het Nationale Krokettendag – ik heb in Den Haag 2 kroketten gegeten waar ik best een mening over heb. Bovendien is er actualiteit zat waar ik over zou kunnen schrijven: Wilders, de Zwarte Pieten-discussie, het weer, het koningshuis, IS, noem maar op. Maar ja, daar heb ik dan weer geen zin in. Alsof er iemand zit te wachten op mijn visie op verouderde tradities en vermeende racisten. En het weer, dat is er gewoon. Dus al met al zal ik moeten constateren dat ik even een blogsteekje laat vallen. Mijn excuses daarvoor. Soms zit het leven in de weg. En mijn dwangmatige behoefte om mijn nagels te lakken.